Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

100 de noi troleibuze vor circula în București, din 2024. Nicușor Dan: ”15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie”

Primarul general Nicușor Dan a anunțat sâmbătă că noile troleibuze Solaris care vor circula în București de la începutul anului viitor se pregătesc să iasă pe poarta fabricii din Polonia.

O delegație tehnică din Primăria Capitalei a fost la fabrica din Polonia pentru a vedea stadiul producției noilor troleibuze.

”Dintre cele 100 de troleibuze achiziționate de Primăria Municipiului București, 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, iar restul vor ajunge etapizat până în luna iunie”, a precizat edilul Capitalei, într-un mesaj publicat pe Facebook.

VEZI GALERIA
8 imagini

Ce dotări au noile troleibuze care vor circula în București

”Acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 km, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

De asemenea, vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcțiile de numărare și informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online.

Capacitatea de transport a unui troleibuz va fi de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune”, a menționat Nicușor Dan.

Pentru cumpărarea celor 100 de troleibuze, Primăria Capitalei a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a precizat că troleibuzele vor fi distribuite în toate cele patru depouri (Bujoreni, Berceni, Bucureştii Noi şi Vatra Luminoasă) şi vor circula pe toate liniile existente.

Troleibuzele noi vor înlocui modelele Astra Ikarus, care au fost furnizate în anii 1996-1997. Totodată, sistemele de tracţiune pentru troleibuzele noi vor permite o reducere a consumului de aproximativ 25%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE