Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO și VIDEO. Momentul în care premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Cronologia în imagini a tentativei de asasinat

Premierul slovac Robert Fico se află în stare critică după ce a fost împuşcat miercuri în plină stradă după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Iată o cronologie a evenimentelor care au avut loc în momentul împușcăturii și în orele imediat următoare.

Robert Fico a suferit răni la abdomen, picioare şi braţe, potrivit cotidianului Denník N. El a fost împuşcat după ce a ieşit din Casa de Cultură a oraşului Handlova, unde se desfăşurase o şedinţă de guvern. Fico saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală, moment în care s-a tras asupra lui.

Momentul în care premierul Solveniei, Robert Fico, ar fi fost împușcat de trei ori, de la o mică distanță, de două ori în braț și o dată în abdomen.

Din imaginile transmise de postul de televiziune slovac TA3 se vede cum premierul ar fi căzut la pământ, după care echipa sa de securitate l-ar fi urcat într-un vehicul.

Potrivit unui reporter al agenţiei slovace TASR, mai multe focuri de armă au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din faţa Casei de Cultură din Handlova, unde s-a desfăşurat şedinţa de guvern, a fost evacuată.

Un suspect în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

În primele momente după atacul asupra lui Robert Fico, agenții de securitate ai prim-ministrului îl evacuează cu greu pe premier.

Imagini video surprind momentul în care premierul Robert Fico este dus la mașină de către personalul de securitate, înainte de a fi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În urma împușcăturii, polițiștii și agenții de securitate au reacționat cu greutate, iar martorii oculari au contribuit la identificarea și reținerea atacatorului.

După tentativa de asasinat, premierul a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

"A fost împuşcat de mai multe ori şi în prezent viaţa sa este în pericol", precizează acest mesaj, adăugând că Fico a fost transportat la spitalul din Handlova, de unde a fost preluat de un elicopter către un spital din oraşul Banská Bystrica, la circa 65 de kilometri de Handlova. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE