Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crimă urmată de sinucidere în SUA. Un bărbat și-a ucis cei cinci copii, soția și soacra

Publicat de: Euronews

Un bărbat din statul american Utah și-a împușcat mortal cei cinci copii, soacra și soția și apoi s-a sinucis. Individul a comis gestul necruțător la două săptămâni după ce nevasta sa a depus actele de divorț, au precizat anchetatorii, potrivit The Guardian.

Polițiștii au precizat că bărbatul de 42 de ani și familia sa au fost vizați de o investigație „în urmă cu mai mulți ani”, sugerând c-ar fi existat probleme în familie.

Anchetatorii știu despre existența cererii de divorț, însă nu au precizat dacă aceasta poate fi considerată, într-adevăr, mobilul crimei, a afirmat primarul localității Enoch, Geoffrey Chesnut.

Crima a șocat comunitatea din Enoch, o localitate de fermieri din sudul statului Utah, situată la jumătate distanței dintre orașul Salt Lake City și Las Vegas. Este vorba despre zonele cu cea mai mare creștere din țară. În noile cartiere de case locuiesc în principal familii numeroase care aparțin Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, cunoscută sub numele de Biserica Mormonă.

Victimele făceau parte din comunitatea enoriașilor și erau cunoscute în localitate.

Potrivit oficialilor americani, Michael Haight, principalul suspect, este acuzat că și-a ucis soția, soacra și cei cinci copii pe care i-a împușcat. Din documentele depuse în instanță reiese că Tausha Haight (40 de ani), a depus cererea de divorț pe data de 21 decembrie 2022.

Avocatul ei a precizat joi că soțul femeii a primit actele de divorț pe 27 decembrie. Motivele pentru care a femeia a decis să pună capăt căsniciei sunt necunoscute.

A crescut numărul crimelor comise în familiile din SUA

Cu o zi înainte de crimă, Tausha Haight și alți membri ai familiei au fost prezenți la o întâlnire dedicată enoriașelor. Polițiștii au fost trimiși miercuri după-amiază să facă verificări la locuința familiei, după ce o persoană a semnalat că soția lui Haight a lipsit de la o întâlnire la începutul săptămânii, au precizat autoritățile locale.

Anchetatorii au descoperit cadavrele victimelor în casă. Copiii, trei fete și doi băieți, au vârste cuprinse între patru și 17 ani. Individul este suspectat că și-a ucis și soacra, o femeie de 78 de ani.

În 2022, nu mai puțin de 17 crime săvârșite în familie au fost raportate la nivel național în Statele Unite. În 10 dintre cazuri, a fost vorba despre crime urmate de sinucideri, iar în 14 situații au fost folosite arme de foc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE