Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copil de 13 ani, mort după antrenamentul de fotbal. Colegii spun că băiatul ar fi consumat băuturi energizante

Un copil de 13 ani a murit după un antrenament de fotbal. Băiatului i s-a făcut rău pe un teren de sport din județul Bistrița Năsăud, iar paramedicii SMURD l-au găsit în stop cardiorespirator.

L-au resuscitat, dar fără succes. Primarul din localitate spune că băiatul ar fi băut energizante, conform celor povestite de colegii de echipă.

Cauza decesului va fi stabilită de Serviciul de Medicină Legală, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reacția primarului din comuna Maieru, Bistrița-Năsăud

”Ieri după-amiază, această echipă de fotbal, care este pregătită de un domn anternor, a avut un antrenament pe stadion, după care, antrenorul i-a lăsat, le-a spus că sunt liberi. Copiii, ca de obicei, mai rămân, au spus că rămân la un suc.

După cum au spus și colegii, acest copil a băut băutură energizantă. Spuneau că și înainte de antrenament ar fi consumat două doze de asemenea doze de băutură.

I s-a făcut rău, l-a luat o durere de picior, colegii credeau că glumește, pentru că era un sportiv foarte bun, și talentat și fizic arată foarte bine, după care a simțit o durere de stomac, i s-a făcut durere de stomac, iar colegii au sunat la 112.”, a declarat Vasile Borș - primarul comunei Maieru din județul Bistrița-Năsăud.

Băuturile energizante vor fi interzise minorilor, după ce proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților

Băuturile energizante vor dispărea din tonomate. La fel s-ar putea întâmpla și cu produsele din tutun și cele asimilate acestora - precum dispozitive electronice sau de inhalat. În Parlament există două proiecte menite să descurajeze consumul acestor produse în rândul tinerilor.

Primul dintre ele, referitor la energizante, a fost adoptat de Camera Deputaților cu 238 de voturi pentru, 12 abțineri și un vot împotrivă. Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

În paralel, deputații au extins aria de interdicție și pentru produsele din tutun, iar acest proiect urmează să ajungă și el în plen săptămâna viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE