Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere energizante și țigări electronice, potrivit unor proiecte de lege

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere energizante și țigări electronice, potrivit unor inițiative PSD. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a depus în Parlament proiectele de lege.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice. Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”.

„Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”

Sursa: Facebook/Partidul Social Democrat

Vânzarea produselor din tutun încălzit cu arome, interzisă

Guvernul a adoptat în iulie anul acesta ordonanța de urgență prin care interzice vânzarea produselor din tutun încălzit cu arome. De asemenea, actul normativ prevede că pachetele de țigări vor trebui să conțină etichete cu avertismente despre efectele asupra sănătății în cazul celor care fumează țigări electronice, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Produsele din tutun cu o aromă caracteristică sau care conțin arome în oricare dintre componentele lor (filtre, hârtii, ambalaje, capsule), precum și produsele din tutun încălzit vor avea obligativitatea etichetării cu mesajul de informare și cu avertismentele de sănătate combinate (text și fotografie), se arată în textul Ordonanței aprobate de Guvernul României care transpune în legislația națională Directiva delegată (UE) 2022/2100 a Parlamentului European și a Consiliului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE