Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copac căzut peste o femeie, în parcul IOR din București. Medicii au transportat-o de urgență la spital

Un copac s-a prăbușit, duminică, peste o femeie de 93 de ani în parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) din București. Medicii au găsit-o conștientă la locul incidentului, dar prezenta traumatisme la un picior.

După ce i-a fost oprită hemoragia, femeia a fost transportată la spital. Pompierii spun că, cel mai probabil, copacul a fost doborât la pământ de vântul puternic. Pentru autoritățile Capitalei a fost a zecea intervenție cauzată de vremea rea, într-o singură zi.

Dosar penal, deschis de polițiști în cazul femeii rănite

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 11 intervenții în București. Acestea au constat în îndepartarea a nouă copaci, a unui stâlp și a unui element de construcție desprins de pe fațada unei clădiri. Au fost avariate trei autoturisme.

Un caz deosebit a fost înregistrat în jurul orei 17:30, când am intervenit pentru acordarea primului ajutor, pentru o persoană în vârsta de 82 de ani (93 de ani, n.red), rănită de căderea unui copac, în Parcul IOR.

Victima a fost găsita în stare de conștientă, prezenta hemoragie la nivelul unui membru inferior.

După stabilizare la fața locului a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgența București de un echipaj SABIF”, au precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

De asemenea, Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă până luni la ora 10.00, cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE