Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu și Ciucă sunt cu gândul la prezidențiale. Liderii PSD și PNL vor anunța eventuale candidaturi după alegerile locale

Deși ne apropiem de alegerile locale, liderii principalelor partide, Ciolacu și Ciucă, sunt deja cu gândul la prezidențialele din toamnă. Liderul PNL spune că va anunța săptămâna viitoare dacă va candida sau nu pentru cea mai importantă funcție în stat. Iar cel al social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcția de președinte și că o decizie va fi luată imediat după locale.

Ciucă și Ciolacu vor anunța, după alegerile locale, dacă vor candida sau nu la prezidențiale

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Nu ştiu dacă a doua zi, dar în prima săptămână o să existe o decizie. (...) După ce vedem votul românilor, o să vină şi decizia. (..) Este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte. PSD este cel mai mare partid din România”, a spus acesta, la Antena 3 CNN.

Marcel Ciolacu spune că, după decizia din partid, validată în cadrul unui congres al formaţiunii, va urma şi o discuţie în coaliţie despre acest subiect.

Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că va anunța săptămâna viitoare dacă va candida sau nu.

Nicolae Ciucă: „Pentru a putea să derulăm Consiliul Naţional şi Congresul, trebuie să ne încadrăm astfel încât în prima decadă a lunii iulie să avem finalizate toate procedurile. Ca atare nu este prea mult timp rămas să discutăm, să analizăm. Va fi o analiză punctuală în săptămâna următoare”, a spus președintele PNL, potrivit sursei.

Turul 1 al alegerilor prezidențiale ar urma să aibă loc în toamnă.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE