Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"L-ați vota pe Marcel Ciolacu la prezidențiale?" Nicolae Ciucă și-a nuanțat răspunsul

După negocieri intense și de durată, PSD și PNL au ajuns la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor. Acordul prevede și o alianță și liste comune la alegerile europarlamentare. În acest context, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu la prezidențiale, în cazul în care se va ajunge în acest scenariu.

Nicolae Ciucă a evitat să spună dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu la prezidențiale

"Am mai primit această întrebare. Eu sunt membru PNL. Dacă aș fi membru PSD, el îndeplinește probabil condițiile să fie votat. Dar nu sunt membru PSD, eu sunt membru PNL și voi vota candidat PNL", a spus Nicolae Ciucă.

Există însă și posibilitatea unui candidat comun, în sensul că el va trebui să fie agreat atât de PSD, cât și PNL. Astfel, dacă acest candidat ar fi Marcel Ciolacu, ar putea exista situația în care Ciucă pur și simplu să nu mai aibă încotro și să-l voteze. Situația e valabilă și invers.

"După toate întrebările și răspunsurile de până acum, revin la o sinteză - în tot ce am reușit să învăț în acești ani puțini petrecuți în politică, niciodată să nu spui niciodată", a precizat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a subliniat că va fi așteptat mai întâi rezultatul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, după care va fi luată o decizie.

"Mă interesează foarte mult să văd decizia românilor la votul pe 9 iunie şi venim în faţa dumneavoastră pe 10 iunie şi spunem ce am decis. Cel mai important este ca, până atunci, cele două mari partide să aibă acel program de ţară pregătit să îl prezentăm românilor", a concluzionat Ciolacu.

Iar alegerile prezidențiale ar urma să fie devansate și să aibă loc în septembrie, adică mai devreme cu aproape trei luni. Premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu au avansat trei variante.

”Avem trei variante pentru alegerile prezidențiale 1-15, 8-22, 15-29. De ce se decalează? Nu văd nimic neobișnuit. Am făcut și cu Nicolae Ciucă la fel. Am lucrat 3 luni împreună înainte sa preiau mandatul de premier. Alegerile parlamentare le vom avea în decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Calendarul alegerilor din 2024, agreat de coaliție:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare
  • septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (trei variante: 1 și 15 septembrie, 8 și 22 septembrie sau 15 și 29 septembrie)
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE