Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opoziția amenință că va ataca la CCR comasarea alegerilor: „E disperarea lor de a se ține de ciolanul Puterii”

Opoziția contestă decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale. Alianța Dreapta Unită spune că o astfel de hotărâre este neconstituțională. Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a precizat că, în funcție de modalitatea prin care Coaliția va organiza comasarea - prin Ordonanță de Urgență sau Proiect de lege - ei vor ataca proiectul fie la Curtea Constituțională, fie vor sesiza Avocatul Poporului.

Opoziția amenință că va ataca la CCR comasarea alegerilor

Drulă: „Ciolacu și Ciucă doresc instaurarea unui partid unic PSD-PNL”

Orban: „Această încălcare grosolană a Constituției”

Tomac: „E un atac sălbatic la adresa democrației”

Cătălin Drulă, președintele USR: „Vorbim, de fapt, despre dispariţia PNL şi naşterea partidului unic PSD-PNL”, a spus Cătălin Drulă, liderul USR, într-o conferinţă de presă comună cu Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

„Ceea ce fac Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este un furt. Se joacă cu democrația românească, se joacă cu viitorul României încercând prin tot felul de combinatorică și mijloace nefirești să păstreze o putere pe care românii nu vor să le-o mai dea. (...) Singurul lucru de care sunt preocupați acești politicieni de la partidul unic PSD-PNL este cum să își salveze scaunele. Măsuri ale unor politicieni pentru alți politicieni. (...) Pentru privilegii, pentru sinecuri, pentru posturi, pentru disperarea de a se ține cu dinții de ciolanul Puterii, pentru asta au oricâtă energie...”

Alianţa Dreapta Unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile, a mai precizat Drulă.

Totodată, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, că vor sesiza fie Curtea Constituțională, fie Avocatul Poporului.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei: „O somez pe doamna ministru a Justiției să aibă grijă ce semnează și chiar o sfătuiesc să nu accepte această încălcare grosolană a Constituției, cu atât mai mult cu cât este evident că dacă o face, o face în condițiile în care e deplin conștientă că decizia de comasare a alegerilor adoptată prin OUG sau prin PL inițiată de Guvern este neconstituțională. Contravine flagrant Constituției și legilor țării”.

Tomac: „Îi cerem președintelui României să convoace pe 9 iunie un referendum privind eliminarea pensiilor speciale”

Eugen Tomac, liderul PMP: „Acest atac sălbatic la adresa democrației ne revoltă și ne îndeamnă să fim și mai hotărâți în obiectivele pe care ni le-am asumat. Pentru că, în timp ce PSD și PNL își unesc destinele pentru veșnicie, în numele așa zisului interes al cetățenilor, noi constatăm că, de fapt, fac acest lucru de frică. (...) Dacă tot s-au gândit să comaseze alegerile locale cu europarlamentare, cred că este un moment al adevărului și considerăm că ar fi oportun și necesar ca poporul român să fie consultat pe o temă de importanță majoră pentru cetățenii români. De aceea, Dreapta Unită îi cere președintelui României să convoace pe 9 iunie un referendum privind eliminarea pensiilor speciale. Este o întrebare că frământă societatea românească și e bine ca românii să se pronunțe asupra acestui subiect odată pentru totdeauna. Îi cerem președintelui să mai pună o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceeași secție de vot (...)”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE