Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu ironizează sondajul în care Geoană e pe primul loc în preferințe pentru prezidențiale: Să nu mai facem alegeri

Premierul Marcel Ciolacu a comentat, vineri, sondajul de opinie în care Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este plasat pe primul loc în preferințele electoratului la prezidențiale. Președintele PSD a afirmat că, în acest caz, ”nu mai are rost” să fie organizate alegeri.

”Părerea mea că, dacă aşa arată, să nu mai facem alegeri, nu mai are rost. Facem un sondaj, vedem cine iese pe primul loc şi am terminat", a declarat premierul Marcel Ciolacu, vineri, la Baia Mare, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat a reacționat după ce a fost întrebat dacă îi va propune lui Mircea Geoană să intre în PSD.

Aproape 25% dintre cetățeni susțin că l-ar vota pe Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, în primul tur al alegerilor prezidențiale. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu (PSD) este creditat cu 18,2% din intențiile de vot, relevă un sondaj realizat de INSCOP, la comanda News.ro.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE