Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine muncește de 1 mai. Angajații CFR Călători sunt la lucru și de sărbători

Milioane de români se bucură de o zi liberă, însă există și oameni care muncesc de 1 mai. De exemplu, pentru a face față cererii uriașe, CFR și-a chemat la post aproape toți angajații. Jurnalistul Euronews Octav Vasilescu a stat de vorbă cu mecanici de la CFR, care spun că nu sunt deloc deranjați că trebuie să muncească în timpul vacanțelor altora.

Ziua de 1 mai este una foarte aglomerată pentru angajații CFR. Aproape 50 de trenuri au plecat luni din Gara de Nord spre mare sau spre munte în ultima zi de vacanță. De asemenea, Compania Națională operează peste 40 de curse între Gara de Nord și Otopeni.

Mecanicul Costin Ciocănel lucrează de 17 ani pentru compania CFR Călători. El se bucură că îi poate ajuta pe români să plece în vacanță.

Costin Ciocănel, Mecanic: Muncim, că ăsta e serviciul. La calea ferată nu se ține cont de 1 mai, de Crăciun, de Revelion. Toată lumea are nevoie să plece în concediu, ne străduim să meargă totul bine. Să-i ducem, să-i aducem.

Trebuie să muncim. Nu este ca și în altă parte, aici noi muncim zi și noapte, sărbători legale, tot timpul.

Jurnalist: Oamenii vă mulțumesc când văd că munciți și în astfel de perioade? Cum ar fi 1 mai, revelionul?

Costin Ciocănel, Mecanic: Da, sunt și persoane care ne mulțumesc. Sunt și persoane care nu sunt mulțumite. Nu putem împăca pe toată lumea.

Aproape toată familia lui Costin a lucrat pentru CFR. El a preluat ștafeta de la tatăl său, care a ieșit recent la pensie. În trenul din spatele lui sunt cam 200 de oameni pe fiecare cursă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE