Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine e Bianca Boeroiu, câștigătoare a unui Premiu Emmy pentru machiajul realizat în serialul Wednesday

Românca Bianca Boeroiu a câștigat Premiul Emmy pentru cel mai bun machiaj contemporan (non-prostetic), realizat pentru serialul Wednesday, filmat în România și regizat de Tim Burton, transmite Cultura la Dubă.

Premiile Emmy sunt considerate cele mai importante premii în televiziune.

Cine e Bianca Boeroiu, câștigătoare a unui Premiu Emmy

Născută în Ploiești, în 1997, a absolvit Liceul de Arte din oraș și a continuat studiile la UNARTE, cu specializarea Ceramică.

A realizat machiajul în numeroase filme românești, printre care Aferim! și Eu când vreau să fluierfluier și este considerată unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști din România, respectiv una dintre una dintre cele mai apreciate creatoare de machiaj de film, transmite Cultura la Dubă.

„Atunci când am început să profesez, am avut șansa să abordez mai multe categorii ale machiajului, de la cel din zona editorială și fashion, până la cel de teatru sau film. Recunosc că încă de la început am manifestat o oarecare fascinație pentru machiajul de efecte speciale și prostetică, un palier unde tehnologia de laborator se identifică într-o mare masură cu cea a celuilalt mediu în care mă desfășor – arta ceramicii. În plus, este un teritoriu extrem de ofertant prin diversitatea lui, de la epocă la contemporan, de la documentar la ficțiune, faptul că amprentezi semnificativ estetica finală a personajelor, prin înțelegerea deplină a acestora, conferă o mare satisfacție profesională”, a spus Bianca Boeroiu, într-un interviu pentru Cultura la Dubă.

Românca mai povestește și că actorii au și ei doleanțele lor atunci când filmează, dar cele mai multe dintre ele sunt legate de cearcăne, pe care le vor cât mai estompate sau complet șterse de pe chip.

Iar un proiect care i-a pus dibăcia la muncă cu adevărat a fost Menocchio, al regizorului italian Alberto Fasulo, pentru că a avut de-a face cu provocările machiajului de epocă.

„Mi-a permis să exploatez fără limite resursele machiajului de epocă, mergând până la a transforma personaje feminine în caractere masculine, punctând diferențele de clasa socială, conturând vizibil distincția între reprezentanții ordinelor religioase și, nu în ultimul rând, provocarea efectelor speciale în secvențele de tortură”, a spus Bianca Boeroiu, potrivit sursei menționate.

Iar realizările nu s-au oprit aici. Numele ei a revenit în atenție odată gala Premiilor Emmy. Bianca Boeroiu a câștigat, sâmbătă seară, o statuetă Emmy pentru machiajul realizat în serialul Wednesday, produs de Netflix și filmat în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE