Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci articole cu care să îți începi ziua

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Adaosul comercial, plafonat încă 3 luni. Ce produse vor mai fi adăugate pe lista alimentelor cu adaos limitat

- Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu încă 3 luni, a anunțat ministrul Agriculturii.

- Actuala măsură ar fi expirat la 1 noiembrie, iar după ce prelungirea va fi adoptată de Guvern, românii vor putea cumpăra alimente cu prețuri mai mici, până la sfârșitul lunii ianuarie.

- Inspectorii de la Direcția Antifraudă au amendat cu 4 milioane de lei mai multe firme care nu au respectat ordonanța plafonării.

Află care sunt motivele pentru care adaosul comercial a fost plafonat încă trei luni.

1 din 4 copii au probleme de greutate. România nu are un plan național de combatere a obezității

- România nu are un Plan Național de Combatere a Obezității, deși fenomenul este alarmant în țara noastră.

- Suntem pe primele locuri în Uniunea Europeană la acest capitol.

- Peste 20% dintre români suferă de obezitate, iar numărul este în creștere, arată statisticile.

Citește mai multe detalii despre copiii care au probleme de greutate.

Bolnavii de cancer au ieșit în stradă. În fiecare zi, 153 de români pierd lupta cu cancerul din cauza birocrației

- Pacienții oncologici au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

- Ei sunt revoltați pentru că spun că le lipsește accesul rapid și gratuit la tratamente personalizate și performante, ca în străinătate.

- Statisticile arată că în fiecare zi, 153 de români pierd lupta cu cancerul din cauza birocrației și a lipsei accesului la tratamente inovatoare.

Află cu care sunt problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer din cauza birocrației.

După atentatul terorist de la Bruxelles, naționala Belgiei refuză să accepte victoria cu Suedia "la masa verde"

- Atentatul terorist din centrul Bruxelles-ului, soldat cu două victime, a produs panică nu numai pe străzile din capitala Belgiei, dar și pe stadionul unde naționala Belgiei întâlnea Suedia, la câțiva kilometri de locul atentatului, în preliminariile pentru Campionatul European 2024.

- După aflarea veștii că atacatorul a ucis doi suedezi și a rănit grav altul, fotbaliștii au refuzat să mai joace repriza secundă, la scorul de 1-1, așa că transmisiunea partidei a fost întreruptă.

- Conform regulamentelor, meciul ar fi trebuit să se reia a doua zi, numai că acesta nu s-a mai jucat pentru că suedezii au plecat în aceeași seară, sub escorta polițiștilor.

Vezi cum afectează atentatul terorist de la Bruxelles programul meciurilor de fotbal.

Medicii palestinieni din Gaza se luptă să salveze cât mai multe vieți. "De atâtea ori aud victimele țipând, dar nu pot face nimic"

- Medicii din Gaza fac eforturi pentru a salva cât mai multe vieți, în contextul în care accesul la apă, energie electrică și combustibil este blocat.

- Salvatorii ajung cu greu la victimele prinse printre ruine.

- După atacul Hamas, Israelul a impus un asediu asupra Fâșiei Gaza, blocând accesul la apă, energie electrică și combustibil în această zonă aglomerată.

Citește mai multe detalii despre eforturile făcute de medicii palestinieni din Fâșia Gaza pentru a salva cât mai multe vieți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE