Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Armenia ia în considerare solicitarea de a adera la UE. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe

  • Armenia ia în considerare posibilitatea de a depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul de externe Ararat Mirzoyan, în timp ce încearcă să stabilească legături mai strânse cu Occidentul în fața tensiunilor cu aliatul tradițional Rusia, potrivit Reuters.
  • "Multe oportunități noi sunt discutate în mare măsură în Armenia în prezent și nu va fi un secret dacă spun că printre acestea se numără și aderarea la Uniunea Europeană", a declarat Mirzoyan într-un interviu acordat postului de televiziune turc TRT World.
  • El a vorbit în marja unui forum diplomatic în orașul turc Antalya, pe coasta mediteraneană.

Citește mai mult despre planurile Armeniei cu privire la intrarea în UE.

Ramadan 2024: Când începe și care sunt regulile celei mai mari sărbători musulmane

  • În fiecare an, musulmanii postesc în fiecare zi de Ramadan, de la răsărit până la apus, pe toată durata lunii. În acest an, se așteaptă ca Ramadanul să înceapă în seara zilei de duminică, 10 martie 2024, și să se încheie marți, 9 aprilie 2024.
  • Calendarul islamic urmărește un ciclu lunar și, deși acestea sunt datele preconizate calculate pentru Ramadan, ele pot diferi de la un loc la altul în funcție de observarea lunii sau de lipsa acesteia, potrivit The Independent.
  • Unii musulmani urmează strict calculele, în timp ce alții urmează strict observarea lunii, iar unii urmează o combinație a celor două.

Citește mai mult despre Ramadan 2024.

Emiterea rovinietelor, suspendată temporar pe 11 martie. Plata prin SMS va fi întreruptă timp de 11 zile

  • Începând cu data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și pentru o perioadă estimată la aproximativ trei ore, emiterea rovinietelor se va opri temporar.
  • Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
  • Decizia vine după ce specialiștii au declarat că este nevoie de actualizarea informațiilor cu privire la perioadele de valabilitate ale acestor documente, în conformitate cu regulile și standardele în vigoare.

Citește mai mult despre suspendarea temporară a emiterii rovinietelor

Ce se întâmpla dacă România pierdea procesul. Avocat: "Era imposibil să mă oblige să continui exploatarea în Roșia Montană"

  • Decizia privind despăgubirile pe care le va primi România în dosarul Roșia Montană este executorie, a declarat la Euronews avocatul Cristian Petruț Vasilache.
  • El a susținut că este puțin probabil ca o altă instanță internațională să întoarcă decizia curții de la Washington, iar o exploatare economică a aurului de la Roșia Montană este în acest moment imposibilă.
  • Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, spunea zilele trecute, tot la Euronews, că o soluție de a recupera banii, în cazul unei datorii față de compania Gabriel Resources, ar fi chiar exploatarea zonei.

Citește mai mult despre ce spun experții în cazul în care România pierdea procesul pentru Roșia Montană

Echipele care vor juca în play-off și play-out în Liga 1, sezonul 2023/2024. Farul și Sepsi, calificare cu emoții

  • Etapa aceasta se joacă ultimele meciuri din sezonul regulat al Ligii I. Cinci meciuri s-au disputat vineri seară, iar în acest moment este clar tabloul echipelor care vor juca în play-off, dar și echipele care vor încerca să se salveze de la retrogradere, în play-out.
  • Vineri seară, Farul Constanţa şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au calificat, cu emoţii, în play-off-ul ligii naționale de fotbal.
  • Farul, campioana en titre, a remizat pe terenul ultimei clasate, FC Botoşani, 0-0, jucând finalul meciului în zece oameni, după eliminarea armeanului Narek Grigorian (76), pentru al doilea cartonaş galben.

Citește mai mult despre echipele care vor juca în play-off și play-out din Liga 1

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE