Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Echipele care vor juca în play-off și play-out în Liga 1, sezonul 2023/2024. Farul și Sepsi, calificare cu emoții

Se știu toate echipele care vor juca în play-off și play-out în Liga 1 în sezonul 2023/2024. Primele șase echipe clasate la finalul sezonului regulat vor juca în play-off, pentru stabilirea campioanei României la fotbal. Celelalte 10 echipe vor juca în play-out, pentru stabilirea echipelor care vor retrograda în liga inferioară.

Farul și Sepsi, calificate în play-off

Duminică, CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCU Craiova, după ce a întors scorul de la 0-1. Mitriță (71) și Baiaram (77) au marcat pentru victoria echipei antrenate de Ivaylo Petev. Pentru FCU, a marcat Chițu (45+4).

Sâmbătă, Rapid a învins FCSB cu 4-0, pe Arena Națională, și se anunță o contracandidată serioasă la titlu. Rrahmani a reușit o dublă (54, 82) în fața liderului Superligii. Celelalte goluri au fost marcate de Iacob (34) și Krasniqi (74).

Vineri seară, Farul Constanţa şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au calificat, cu emoţii, în play-off-ul ligii naționale de fotbal.

Farul, campioana en titre, a remizat pe terenul ultimei clasate, FC Botoşani, 0-0, jucând finalul meciului în zece oameni, după eliminarea armeanului Narek Grigorian (76), pentru al doilea cartonaş galben.

Sepsi OSK, deţinătoarea Cupei României şi a Supercupei României, a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 2-1, în deplasare, cu un gol marcat de croatul Gabriel Debeljuh în prelungiri (90+3).

CFR Cluj a câştigat greu, 1-0 cu FC Hermannstadt, pe teren propriu, printr-un gol înscris de nigerianul Otele, în prelungiri (90+3).

FC Voluntari şi Universitatea Cluj au terminat nedecis, 0-0, rezultat în urma căruia ilfovenii au coborât pe locul retrogradabil, iar ''U'' a ratat calificarea în play-off.

Dinamo a învins-o pe UTA la Bucureşti cu 1-0 şi a părăsit zona retrogradării directe.

În ultima etapă se mai joacă Oțelul Galați - Poli Iași (luni, ora 20:00)

Echipele care vor juca în play-off

Începând din sezonul 2020-2021, campionatul românesc de fotbal este format din 16 echipe. La finalul celor 30 de etape, care alcătuiesc sezonul regulat, primele șase echipe clasate vor juca în play-off, pentru stabilirea campioanei României la fotbal.

1. FCSB

2. Rapid

3. CFR Cluj

4. CS Universitatea

5. Farul Constanța

6. Sepsi OSK

Echipele care vor juca în play-out

Celelalte 10 echipe vor juca în play-out, pentru stabilirea echipelor care vor retrograda în liga inferioară. Echipele clasate pe ultimele două poziții în play-out (locurile 9 și 10) vor retrograda automat în Liga a II-a. Echipele clasate pe locurile 7 și 8 vor juca meciuri de baraj pentru menținerea în prima ligă, contra echipelor care au terminat Liga a II-a pe locurile 3 și 4.

1. U Cluj

2. UTA

3. Hermannstadt

4. Petrolul

5. Oțelul Galați

6. Poli Iași

7. FCU Craiova

8. Dinamo

9. Voluntari

10. FC Botoșani

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE