Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armenia ia în considerare solicitarea de a adera la UE. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe

Armenia ia în considerare posibilitatea de a depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul de externe Ararat Mirzoyan, în timp ce încearcă să stabilească legături mai strânse cu Occidentul în fața tensiunilor cu aliatul tradițional Rusia, potrivit Reuters.

"Multe oportunități noi sunt discutate în mare măsură în Armenia în prezent și nu va fi un secret dacă spun că printre acestea se numără și aderarea la Uniunea Europeană", a declarat Mirzoyan într-un interviu acordat postului de televiziune turc TRT World.

El a vorbit în marja unui forum diplomatic în orașul turc Antalya, pe coasta mediteraneană.

De la venirea la putere în urma unei revoluții în 2018, premierul armean Nikol Pashinyan a aprofundat legăturile Armeniei cu Europa și Statele Unite, atrăgând în mod repetat mânia aliatului tradițional Rusia.

Erevanul a declarat în repetate rânduri că alianța sa cu Moscova nu se extinde la războiul din Ucraina, în timp ce Pashinyan a acuzat Rusia că încearcă să submineze guvernul său.

Armenia acuză, de asemenea, Rusia că nu a reușit să o apere împotriva rivalului de lungă durată, Azerbaidjanul, care s-a apropiat de Moscova în ultimii ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE