Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Iohannis vrea extinderea cooperării cu SUA privind energia cu emisii reduse de dioxid de carbon

  • Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța extinderii cooperării dintre România și Statele Unite în domeniul energiei cu emisii reduse de dioxid de carbon.
  • Șeful statului a avut duminică o întrevedere cu John Kerry, reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru Climă, cu prilejul participării la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), organizată în Dubai.
  • Iohannis a reiterat angajamentul României pentru a coopera strâns cu Statele Unite în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei nucleare mai noi, reactoarele modulare mici

Citește mai multe detalii despre domeniile în care președintele Iohannis vrea extinderea cooperării cu SUA.

Primarul Kievului, critici dure la adresa președintelui Zelenski: ”Plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut”

  • Primarul Kievului, Vitali Kliciko, vine cu replici acide în ceea ce îl privește pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveţia.
  • Edilul face un apel la onestitate cu privire la adevărata situaţie a Ucrainei în urma invaziei ruse. "Zelenski plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut", a spus Kliciko.
  • Kliciko s-a pronunţat împotriva jocurilor politice în Ucraina. "Nu ar trebui să existe conflicte interne într-o ţară care luptă pentru existenţa sa"

Află mai multe detalii despre motivele pentru care primarul Kievului îl critică pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Atac armat în Paris, în apropiere de Turnul Eiffel. Un turist german a murit, iar alte două persoane au fost rănite

  • Un tânăr înarmat cu un cuțit și un ciocan a atacat mai mulți trecători care treceau în zona din apropiere de Turnul Eiffel.
  • Un german a fost ucis şi alte două persoane au fost rănite.
  • Presupusul autor ar fi un francez cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice.

Citește mai multe detalii despre individul care ar fi comis atacul armat din Paris.

Proiect scris de ChatGPT, aprobat în Brazilia. Politicienii l-au votat în unanimitate și apoi au aflat de folosirea inteligenței artificiale

  • Brazilia se află în centrul controverselor, după ce Consiliul local al orașului brazilian Porto Allegre a adoptat, în premieră, un proiect legislativ scris de ChatGPT.
  • Politicienii au aprobat în unanimitate inițiativa și, abia după vot, au aflat că a fost elaborată, de fapt, de un sistem de inteligență artificială.
  • Acest lucru a dat naștere la numeroase întrebări despre rolul inteligenței artificiale în elaborarea de politici publice.

Află ce domeniu reglementează proiectul scris de ChatGPT în Brazilia.

The Guardian: Președintele COP28 susține că nu există ”dovezi științifice” pentru a elimina combustibilii fosili

  • Președintele Cop28, Sultan Al Jaber, a afirmat că nu există ”nicio dovadă științifică” din care să reiasă că este necesară eliminarea combustibililor fosili pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.
  • Al Jaber a mai spus că o eliminare treptată a combustibililor fosili nu ar permite o dezvoltare durabilă ”decât dacă doriți să trimiteți lumea înapoi în peșteri”.
  • Oamenii de știință spun că afirmațiile președintelui Cop28 sunt ”incredibil de îngrijorătoare" și contrazic punctul de vedere al secretarului general al ONU, António Guterres.

Citește mai multe detalii despre motivul pentru care președintele Cop28 nu vrea eliminarea combustibililor fosili.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE