Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

De 1 aprilie, Donald Trump și-a păcălit alegătorii și le-a cerut bani prin SMS

  • Donald Trump a decis să-și păcălească alegătorii de 1 aprilie și a anunțat că își suspendă campania electorală. El a trimis un SMS în care făcea acest anunț, numai că în acel mesaj era un link prin care li se cerea bani oamenilor.
  • Mai exact, după ce dădeau click pe acel link, apărea textul: "Chiar credeaţi că îmi voi suspenda campania? Păcăleală de 1 aprilie!". Iar sub text, li se cerea bani oamenilor pentru a fi folosiți în campania electorală. Susţinătorii săi au ajuns pe un site unde li s-a cerut să doneze 5.500 sau 3.300 de dolari.

Citește mai multe despre Donald Trump care și-a păcălit alegătorii și le-a cerut bani prin SMS.

În trei luni, Bucureștiul a bifat 15 depășiri ale nivelului de poluare. Într-un an, sunt permise 35 de depășiri

  • Bucureștiul a depășit deja în 15 momente valorile medii zilnice de poluare, până la 1 aprilie. Capitala se apropie astfel de limita de 35 pe an, cât prevede legea, ca să fie declarat oraș poluat.
  • Anunțul a fost făcut la emisiunea Vocile care Contează, de șeful Gărzii de Mediu, Andrei Corlan. Declarația sa a venit în contextul în care aplicația oficială Calitateaaer.ro indica pe 1 aprilie, la ora 21.00, un nivel ridicat de poluare în zona Dristor a Capitaliei. Șeful Gărzii de Mediu susține că traficul rutier reprezintă factorul principal.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Schengen doar "pe hârtie"? Românii sunt controlați, în continuare, pe aeroporturi. Europarlamentar: "E o cacealma"

  • Deși România a intrat oficial în Schengen aerian, nu pare că românii au scăpat de controalele de la frontiere. Europarlamentarul Vlad Gheorghe a povestit cum a ajuns pe aerportul din Paris, unde atât el, cât și ceilalți pasageri au fost verificați de agenții de securitate.
  • Europarlamentarul a explicat situația în direct la Euronews România.

Citește mai multe despre Românii care sunt controlați, în continuare, pe aeroporturi.

Doar trei din zece români sunt de acord cu închiderea marilor magazine în weekend

  • În urmă cu două săptămâni, guvernanții au primit o propunere ca marile magazine și supermarketuri să fie închise în weekend, pe motiv că angajații au nevoie să fie liberi la final de săptămână. Între timp, conform unui studiu făcut de Reveal Marketing Research, doar trei din zece români ar fi de acord cu așa ceva.
  • Această propunere s-a răspândit repede, iar 85% dintre români spun că au auzit de ea sau de propunerea ca programul să fie mai scurt în aceste zile de final de săptămână.
  • Însă 41% îşi manifestă dezacordul referitor la această iniţiativă, în special bărbaţii (45% bărbaţi vs. 36% femei) şi cei cu venituri mari, peste 8.000 lei (45%).

Citește mai multe despre subiect, aici.

Guvernul frizează absurdul: Hairstylistul Cristi Pascu, numit vice la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

  • Cristi Pascu, cunoscut hairstylist, cu o afacere de succes în domeniu, a fost numit vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc de către premierul Marcel Ciolacu.
  • Decizia șefului Executivului a fost publicată în Monitorul Oficial. Cristi Pascu este și consilier local în Sectorul 6.

Citește mai multe despre subiect, aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE