Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Istanbul: 29 de morți, după o explozie puternică, urmată de un incendiu, într-un club de noapte. Imagini cu dezastrul

Un incendiu a izbucnit la parterul unei clădiri de 16 etaje din Istanbul. La fața locului au fost trimise mai multe echipe de poliție, pompieri și echipe sanitare, potrivit CNN Turk.

Incendiul s-ar fi produs în urma unor lucrări de renovare. Clubul de noapte, care a fost închis pentru aceste lucrări, se afla la parterul clădirii.

Până acum, 29 de persoane au fost confirmate că au murit.

VEZI GALERIA
6 imagini
02/04/2024 , 17:13

Numărul morților a crescut la 29

Numărul morților a crescut la 29, au anunțat autoritățile, în timp ce o persoană e în stare gravă la spital.

Cercetarea de la locul faptei și colectarea probelor continuă, iar o echipă de 3 experți specializați în securitatea muncii și incendiu continuă să lucreze la cauza tragediei.

A fost emis un ordin de reținere pentru un total de 5 suspecți cu privire la incident, inclusiv trei funcționari la locul de muncă, managerul responsabil și o persoană responsabilă de renovare.

02/04/2024 , 16:38

27 de morți și cinci persoane reținute, după explozia din Istanbul

Nu mai puțin de 27 de persoane au murit în incendiu, iar trei persoane au fost grav rănite. În declarația Guvernului de la Istanbul, s-a afirmat că incendiul ar fi fost cauzat de renovări.

Ministrul Justiției Yılmaz Tunç a anunțat că trei procurori au fost desemnați la anchetă și a fost emis un ordin de reținere pentru cinci persoane.

Știrea inițială: Cel puțin 16 persoane au murit în incendiu, iar 11 persoane au fost rănite, dintre care 7 grav. În declarația făcută de guvernoratul din Istanbul, s-a precizat că se crede că incendiul a fost provocat de renovare.

Incidentul a avut loc în jurul orei 13.00 pe strada Yıldız Posta Caddesi Esentepe, din Șișli Gayrettepe.

Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc lângă un club de noapte care se afla în renovare și care fusese închis din cauza Ramadanului.

Clubul de nopate a izbucnit în incendiu, după explozie

După explozie, în clubul de noapte a izbucnit un incendiu. Pe măsură ce focul a luat amploare, clubul și clădirea s-au umplut de fum. În acel moment, cei care se aflau în club și în clădire au rămas blocați înăuntru.

După ce au fost anunțați, un număr mare de pompieri, ambulanțe și echipe sanitare au fost trimise la fața locului. În timp ce 16 persoane și-au pierdut viața în incendiu, 11 persoane au fost rănite, dintre care 7 grav.

Persoanele rănite au fost transferate la spitale din regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE