Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Judecătoria Cornetu a luat foc. În aceeași clădire se află și Centrul Cultural din localitate

Un incendiu violent a avut loc la judecătoria din localitatea Cornetu, județul Ilfov, în noaptea de 3 spre 4 martie. Alarma a fost dată în jurul orei 02:30, iar focul a fost localizat la ora 5 dimineața.

Flăcările au pornit de la mansarda clădirii, s-au extins repede din cauza vântului și au afectat aproximativ 1.500 de metri pătrați. Autoritățile au anunțat că nu sunt victime. Mai mulți localnici din vecinătate au ieșit din case atunci când au observat focul.

Incendiu la judecătoria Cornetu

04/03/2024 , 11:40

UPDATE. Reacția Consiliului Superior al Magistraturii

CSM: "În cursul nopţii de 03 spre 04 martie 2024, în jurul orei 02:00, a izbucnit un incendiu în mansarda Judecătoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri.

Incendiul a început în timp ce instanța era închisă și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, în sensul în care este afectată folosinţa sediului Judecătoriei Cornetu, inclusiv sălile de judecată.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat şi încă acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, fiind luate măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov."

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde își desfășoară activitatea Centrul Cultural și Judecătoria Cornetu, situată pe Șoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, județul Ilfov. Incendiul se manifestă la nivelul mansardei pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.

Acționăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât și din interior. Intervin 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD. Fără victime până în acest moment", a fost anunțul ISU Ilfov, la ora 04:00.

VEZI GALERIA
3 imagini

Ulterior, s-a redimensionat dispozitivul, iar la fața locului au rămas nouă autospeciale de stingere, trei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

O anchetă va stabili de la ce a pornit incendiul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE