Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Femeia rănită grav după explozia de la Spitalul Județean Ploiești a murit. Avocat: ”Vom depune plângere penală pentru ucidere din culpă”

O pacienta care a suferit arsuri în urma exploziei produse la Spitalul de Boli Infecțioase Movila din Ploiești a murit, după opt zile de la producerea incidentului. Reprezentanții ISU susțin că deflagrația a avut loc după ce mai mulți muncitori au tăiat țevile unui calorifer, chiar dacă în salon era femeia aflată în comă. Scânteile în contact cu oxigenul din încăpere au aprins lenjeria patului.

05/03/2024 , 09:28

Avocatul familiei: Rudele suspicionează și un malpraxis medical

”Pacienta care a suferit arsuri în urma exploziei din Spitalul de boli infecțioase Ploiești - Movila, a decedat. Urmează să depunem plângere penală pentru ucidere din culpă. Familia suspicionează și un malpraxis medical, având în vedere că femeia a intrat în spital pe propriile picioare, iar apoi a ajuns să fie intubată”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Informația a fost confirmată pentru Euronews România și de managerul unității medicale.

26/02/2024 , 18:22

Reacția managerului Spitalului Județean Ploiești: E inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a declarat că unitatea medicală are un pompier angajat și a criticat faptul că ”personalul medical este nepregătit”. ”Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav. Chestia asta eu n-am auzit-o. Își fac cruci colegi de-ai mei mai în vârstă.”, a afirmat Bogdan Nica.

”N-a fost explozie, a fost o flamă. Nu stau să stabilesc eu vinovăție acum. Cert este că firma care efectua reparații la instalația de termoficare pentru că a fost o avarie, a lucrat cu bolnava în salon, tăind o țeavă. Bolnavii aveau oxigen.

Pacienta a suferit arsuri de gradul II pe 15% din suprafața corpului. Din păcate, însă, este o pacientă într-o stare foarte gravă.

Instituția avea pompier angajat aici. Avea de asemenea lucrători la oxigen.

Și întrebarea pe care mi-o pun retoric: unde era în momentul în care a intrat o persoană, un muncitor e la o firmă, într-un salon să taie o țeavă?”, a afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Bogdan Nica.

Managerul spitalului: În spitalul ăsta, când s-au făcut lucrări, bolnavii au fost evacuați din salon. Este ABC!

”Nu dau vina pe nimeni. E treaba organului de anchetă să stabilească adevărul, însă este un eveniment regretabil, al nu știu câtelea în istoria acestui spital.

Încă o dată constat că personalul medical este nepregătit pentru că erau asistenți, erau infirmiere care au văzut. Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav. Chestia asta eu n-am auzit-o. Își fac cruci colegi de-ai mei mai în vârstă.

În spitalul ăsta, când s-au făcut lucrări, bolnavii au fost evacuați din salon. Este ABC! Nu știu cum au fost lăsați”, a mai spus Bogdan Nica.

26/02/2024 , 17:46

Prima reacția a ITM în cazul exploziei produse la Spitalul Județean Ploiești

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au afirmat că ”nu prea” au fost respectate reglementările privind securitatea în muncă în muncitorilor ce ar fi provocat explozia de la Spitalul Județean Ploiești.

”Asta o să vedem. Din câte am constat eu, nu prea. Adică e vorba despre un Dorel, ca să înțelegeți”, a declarat Constantin Stoica, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova.

De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a transmis că mai multe persoane din spital sunt audiate în acest caz.

”În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a pacientei care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o altă unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Femeia rănită în urma exploziei a fost operată deoarece s-a ales cu arsuri în zona feței, a umărului drept și cu arsuri ale căilor aeriene.


Reprezentanții ISU Prahova au confirmat că deflagrația s-ar fi produs din cauza scânteilor și a oxigenului acumulat în salon.

”Colegii ne-au confirmat din teren că în acel salon se efectuau lucrări de mentenanță la un calorifer. Se va stabili cu exactitate după încheierea intervenției, însă din primele informații din această cauză s-ar fi produs deflagrația, din cauza contactului dintre scântei și acumularea de oxigen din cameră.

Victima se afla în stare de comă, fiind dependentă de oxigen în acele momente și din nefericire, în urma deflagrației a suferit arsuri pe o suprafață de 16% din suprafața corporală, fiind preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă, intubată la UPU Ploiești”, a declarat Andreia Ursachi purtător de cuvânt ISU Prahova, pentru Euronews România.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova spun că explozia a avut loc într-un salon, iar o pacientă de aproape 80 de ani s-a ales cu arsuri.

”Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Potrivit pompierilor, deflagrația nu a fost urmată de un incendiu.

”Un mic incendiu a fost: a ars o pernă și așternutul. Muncitorii nu au pățit nimic, doar pacienta cu arsuri”, au mai precizat sursele citate pentru Euronews România.

Iniţial, ISU a informat că victima are arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală.

La faţa locului s-au deplasat ambulanţa de terapie intensivă mobilă, trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Împrejurările producerii deflagraţiei vor fi stabilite ulterior, arată ISU.

La sfârșitul lunii iulie 2023, o explozie a unui transformator electric urmată de un incendiu s-a produs în curtea spitalului pentru Copii "Nicolae Robănescu" din București. Aproape 150 de copii și aparținătorii lor au fost evacuați din clădire de personalul medical. Deflagrația a cuprins și două mașini parcate în apropiere care au luat foc. Pompierii au stins incendiul în aproape o oră.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE