Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Reacția companiei: ”Au loc lucrări de mentenanță”

O explozie cu degajări mari de fum a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. Potrivit primelor informații, incidentul nu a fost urmat de incendiu.

Autoritățile din Constanța au activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Au fost evacuate 20 de persoane, nu sunt victime până acum, iar restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă.

Totodată, flacăra a fost localizată și stinsă și se acționează pentru răcire.

Echipele de salvare au intervenit de urgență

”La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Misiune este în dinamică. În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF.

Totodată, alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din Constanța.”, se arată într-un comunicat al ISU Constanța.

Totodată, pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

Reacția companiei

"În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice.

Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea.”, au declarat reprezentanții companiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE