Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest la Rafinăria Petromidia. Angajații cer salarii mai mari

Peste 250 de agajați protestează la Rafinăria Petromidia și cer salarii mai mari. Producția nu a fost însă oprită.

Potrivit liderului de sindicat de la Petromidia, Petre Tancău, este vorba de un protest spontan, în condiţiile în care cu un salariu de circa 3.000 de lei un angajat nu îşi poate întreţine familia.

Negocierea finalizată, însă creșterea salarială n-a fost aplicată

Negocierea contractului colectiv de muncă a fost finalizată, mai puţin partea privind creşterea salarială, angajaţii cerând o majorare cu 1.500 de lei.

„Ieri am avut ultimele discuţii cu administraţia, privind finalizarea negocierii creşterilor salariale, şi răspunsul primit a fost că ne vom întâlni prin februarie, martie şi le vom finaliza, vom discuta atunci. Au spus că ne dau o primă de 1.000 de lei acum, la sfârşitul anului, pentru ianuarie, februarie.

Le-am adus la cunoştinţă, dar oamenii nu au acceptat aşa ceva, nu au vrut să intre de dimineaţă. Am venit ca să fim alături de ei, să nu se întâmple altele precum blocarea străzii cum a fost altădată”, a declarat Tancău.

El a mai spus că cei care au fost în tura de noapte au rămas în continuare la serviciu, astfel încât procesul de producţie să nu fie întrerupt.

„Ei s-au înţeles între ei, unii protestează, alţii muncesc, este înţelegerea lor, este o mişcare spontană. De acum două săptămâni tot îmi cereau să le dau un răspuns ferm cu ce le spune administraţia”, a afirmat liderul sindical.

Protestatarii susţin că nu vor renunţa la acţiunea revendicativă până când directorul general al rafinăriei nu vine cu un răspuns clar privind încheierea protocolului referitor la creşterea salarială.

La rafinăria Rompetrol Petromidia lucrează aproximativ 2.000 de angajaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE