Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu violent într-un club din Spania. Cel puțin 13 oameni au murit

Cel puțin 13 persoane au murit duminică dimineața din cauza unui incendiu care a izbucnit într-un club din orașul Murcia, din sudul Spaniei. Alți patru oameni au fost răniți, însă salvatorii se tem că numărul victimelor ar putea să crească, relatează Euronews.com.

01/10/2023 , 14:50

Trei zile de doliu în Murcia, după incendiul izbucnit în club

Primarul din Murcia, Jose Ballesta, a confirmat că cel puțin nouă persoane au decedat în incendiul care s-a produs duminică dimineață într-un club situat la marginea orașului, potrivit agenției Reuters.

Autoritățile spaniole au decretat trei zile de doliu, în urma tragediei. Steagurile au fost coborâte în bernă, în fața Primăriei din Murcia.

Știrea inițială:

Pompierii au intervenit de urgență pentru a lichida focul declanșat într-o clădire din cartierul Atalayas din Murcia, după ce au fost alertați în jurul orei locale 06:00.

Centrul pentru gestionarea situțiilor de urgență din Murcia a confirmat, inițial, că șapte persoane au murit în incendiul care a avut loc în clubul ”Teatre”. Salvatorii se așteaptă ca numărul victimelor să crească pe măsură ce pompierii reușesc să pătrundă în clădirea mistuită de flăcări.

Cele patru persoane rănite primesc îngrijiri medicale după ce au inhalat fum. Este vorba despre două femei de 22 și 25 de ani, respectiv despre doi bărbați de 41 și 45 de ani.

Primarul orașului Murcia, José Ballesta, a explicat că pompierii au reușit să stabilizeze flăcările care au cuprins primul etaj al clădirii în care se află clubul de noapte.

”Suntem devastați”, a mărturisit Ballesta, potrivit Rtve.es.

Peste 40 de pompieri au intervenit pentru a lichida incendiul. Deocamdată, cauzele producerii incidentului sunt necunoscute.

La fața locului a ajuns și vicepreședintele și ministrul spaniol de Interne, Jose Ángel Antelo.

Anchetatorii spanioli au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incendiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE