Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Helmuth Duckadam se desparte de mănușile purtate la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986: Le-am revăzut și eu după 20 de ani

Helmuth Duckadam se pregătește de un moment emoționant. Fostul mare portar al Stelei se desparte, din nou, de mănușile pe care le-a purtat la legendara finală a Cupei Campionilor Europeni din 1986.

A fost cea mai mare performanță din toate timpurile a fotbalului românesc. Nimeni nu poate uita momentul în care Helmuth Duckadam a apărat, cu aceste mănuși, cele patru penalty-uri și a intrat în istoria sportului mondial.

Helmuth Duckadam a vorbit în direct la Euronews România despre ce reprezintă mănușile în istoria fotbalului românesc.

Helmuth Duckadam: "Mă bucur că cei de la Muzeul Fotbalului au reușit să aducă aceste mănuși, au făcut un efort fantastic, logistic și probabil și financiar. Le-am revăzut și eu după 20 de ani. Mă bucur că ajung din nou la proprietar, care sunt bucuros că le apreciază. Chiar dacă ele nu arată într-o formă foarte bună. Nimeni nu s-a gândit în 1986 că aceste mănuși pot fi conservate.

Mă bucur că au ajuns în România și că ce care și-au dorit au putut să le vadă. E o mică părticică din istoria fotbalului românesc. A fost o performanță unică și cred că va rămâne unică. Cum m-am bucurat eu să le revăd dupa 20 de ani așa cred că s-au bucurat și oamenii. Nu știu dacă vor mai putea fi văzute în România."

Duckadam s-a împrietenit cu posesorul mănușilor

Mănușile au fost cumpărate în 2002 de un român stabilit în Canada, pentru suma de 3.000 de dolari. Posesorul acestora a fost de acord ca, pentru cinci luni, mănușile să fie expuse la Muzeul Fotbalului.

Acestea au o valoare uriașă și sunt asigurate pentru suma de 150.000 de euro.

Helmuth Duckadam: "Eu și domnul Voicu ne-am cunoscut. A fost și la mine acasă, cu băiatul lui. Și el este portar, cel mai tânăr din Liga 3. Cred că au fost și aceste mănuși o inspirație pentru el și sper să ajungă un portar foarte bun. În Montreal vor fi expuse mănușile, acasă la domnul Voicu."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE