Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hagi, oaspete de onoare la Muzeul Fotbalului Românesc. Ghid i-a fost cumnatul Gică Popescu

Între antrenamentele și meciurile echipei sale, Farul, Gheorghe Hagi și-a făcut timp pentru o vizită la Muzeul Fotbalului, unde a fost invitat. Cel mai reprezentativ fotbalist din istoria României a fost oaspetele de onoare al muzeului, care este situat în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Gică Hagi, oaspete de onoare la Muzeul Fotbalului Românesc

Antrenorul campioanei României a rememorat momente emoționante din cariera sa și a revăzut expuse echipamente pe care le-a purtat la Real Madrid sau Brescia. De asemenea, Hagi a remarcat și tricoul de la echipa națională al idolului său, Nicolae Dobrin, însă a avut surpriza să-l descopere și pe cel purtat de fiul său, Ianis, la Euro 2021, din anul 2019.

Gică Hagi nu a ratat niciuna dintre camerele cu exponate și a văzut chiar și mănușile cu care Helmuth Duckadam a apărat în finala Cupei Campionilor Europeni, din 1986, de la Sevilla. Antrenorul Farului a remarcat și jocurile interactive, dar și proiecțiile spectaculoase. La muzeu se află și o reproducere a cabinei de comentator de la acea finală a Cupei Campionilor Europeni din 1986.

În vizita sa la Muzeul Fotbalului Românesc, Hagi a fost însoțit de cumnatul său Gică Popescu, care i-a fost coleg și care este și căpitanul acestul Muzeu al Fotbalului Românesc.

Muzeului Fotbalului Românesc este primul astfel de muzeu din Europa de est și a fost inaugurat pe 1 noiembrie 2022, într-o clădire istorică din Centrul Vechi, renovată superb, cu o suprafață desfășurată de 1.500 de metri pătrați.

După ce a admirat toate colecțiile, dar și produsele puse în vânzare în Fan Shop, Gică Hagi a acordat autografe și și-a lăsat mesajul în cartea de onoare a Muzeului: "Cu prețuire, respect și prietenie, Gheorghe Hagi. 10".

Hagi este golgheterul echipei naționale a României, cu 35 de goluri, la egalitate cu Adrian Mutu. Fostul decar are 125 de selecții pentru "tricolori".

Hagi și-a început cariera la Farul, apoi a jucat la Sportul Studențesc, de unde a ajuns la Steaua când avea doar 18 ani. Acolo a cunoscut consacrarea, ceea ce i-a adus transferul la Real Madrid, în 1990. După doi ani, fostul mijlocaș a ajuns în Italia, unde a semnat cu Brescia, iar peste alți doi ani a îmbrăcat timp de două sezoane tricoul Barcelonei. A urmat Galatasaray, unde a jucat în ultimii cinci ani ai carierei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE