Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Construirea stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța, aprobată de Guvern. Câți bani vor fi investiți

Guvernul a aprobat, miercuri, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța. Investiția realizată la propunerea Ministerului Dezvoltării se ridică la aproape 100 de milioane de euro și va fi finalizată în doi ani și patru luni.

Noul stadion va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de aproape 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

„În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările #UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Investiția în stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța se ridică la 480.490.000 lei (aproape 98 de milioane de euro) și este finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Proiectarea și executarea lucrărilor vor dura 28 de luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE