Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ne știm adversarii la Euro U21. Naționala de fotbal a României va juca împotriva Spaniei, Croației și Ucrainei

Naționala de tineret a României va face parte din Grupa B și va întâlni Spania, Ucraina și Croația, la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia.

România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

Aseară, la Ateneul Român, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatul european de fotbal de tineret. Tricolorii vor juca în ţara noastră pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Meciurile din celelalte două grupe vor avea loc în Georgia, la Tbilisi (A), respectiv Batumi şi Kutaisi (C), două sferturi de finală urmând să fie găzduite de Tbilisi şi Kutaisi, iar o semifinală şi finala vor avea loc la Batumi.

România, prima ţară care va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final

România va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final, după ediţia din 1998.

Primele trei clasate la turneul final de anul viitor se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Europei îi sunt rezervate doar trei poziţii pentru că Franţa, ţară gazdă, e calificată deja, din oficiu. În cazul în care Franţa se va afla pe podium, va merge următoarea clasată de la EURO U21.

Luna trecută, România a jucat meciuri amicale cu două echipe calificate la turneul final, echipa antrenată de Emil Săndoi fiind învinsă de Spania cu 4-1 la Cluj-Napoca, după care a remizat cu Olanda (0-0).

Germania este deţinătoarea titlului la această categorie de vârstă.

„Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii chiar din această seară, şi trebuie să se pregătească mental pentru acest lucru, este să jucăm din nou o semifinală de Campionat European (n.r. - aşa cum s-a întâmplat la EURO U21 din 2019)”, a declarat marţi seara preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, potrivit Agerpres.

„Este o grupă complicată şi e normal să fie aşa. Și Ucraina are echipe de club, Şahtior Doneţk joacă în Champions League, Dinamo Kiev, în Europa League. Croaţia, din nou, are ca echipe de club Dinamo Zagreb în Champions League, dar eu am încredere în generaţia pe care o avem şi o mare responsabilitate, având în vedere că turneul final să dispută la noi şi o să avem suporterii aproape. Şi, bineînţeles, că ne dorim să facem un parcurs bun şi să ieşim din grupă în primul rând”, a declarat Emil Săndoi, selecţionerul echipei naţionale de tineret, după tragerea la sorţi.

Componenţa grupelor la Campionatul European Under-21 din 2023

  • Grupa A (Tbilisi): Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda;
  • Grupa B (Bucureşti): România, Spania, Ucraina, Croaţia;
  • Grupa C (Batumi, Kutaisi): Cehia, Anglia, Germania, Israel;
  • Grupa D (Cluj-Napoca): Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia.

Campionatul European UEFA Under 21 va avea loc anul viitor, în perioada 21 iunie 2023 – 8 iulie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE