Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Senzaționala Alexia Putellas, Balonul de Aur al fetelor. Cine este jucătoarea cu cel mai mare rating la FIFA 23

Jucătoarea clubului FC Barcelona, Alexia Putellas, a devenit prima femeie care câștigă de două ori la rând Balonul de Aur.

Prețiosul trofeu decernat de France Football i-a revenit Alexiei în ciuda faptului că este accidentată din vară și va mai sta pe tușă pentru câteva luni. Lucrul acesta subliniază forma extraordinară a jucătoarei, în prima parte a sezonului competițional.

Alexia și-a condus echipa spre tripla campionat, cupă, supercupă. În schimb, în finala UEFA Women's Champions League, Barcelona Femeni a pierdut în fața lui Olympique Lyon cu 3-1. Cu toate acestea, Putellas a fost cea mai bună marcatoare din competiție: 11 goluri în zece apariții. În plus, a puncat în fazele decisive, de fiecare dată - în sferturile de finală, în semifinale și în finală.

După parcursul senzațional de la Barcelona, pentru Putellas părea că va urma un campionat european de excepție. Mai ales că Spania intra în turneu neînvinsă. Alexia s-a accidentat însă, ratând competiția. Colegele ei au mers până în finală, unde s-au înclinat în fața Angliei.

Alexia, un fenomen și în afara terenului de fotbal

Alexia Putellas are 28 de ani și este un fenomen și în afara terenului de fotbal, un personaj cu o influență majoră asupra tinerelor din Spania și nu numai. De pildă, anul acesta, artistul italian Tvboy a creat o pictură murală cu Putellas în La Plaça d'En Joanic din Barcelona. În pictură, Alexia apare îmbrăcată în Superwoman.

De asemenea, Amazon Prime urmează să lanseze un documentar în trei părți, în limba spaniolă, intitulat „Alexia: Labor Omnia Vincit”.


Alexia Putellas se mai poate lăuda cu o performanță unică în 2022. A primit un rating de 92 în jocul FIFA 23, cel mai mare în această iterație, ultima sub sigla EA Sports. Ca să vă faceți o idee, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne și Kylian Mbappe au toți rating 91.

Despre Ballon d'Or, varianta feminină


Varianta feminină a premiului, Balonul de Aur este abia la a cincea ediție. Prima ediție a fost câștigată de norvegiana Ada Hegerberg în 2018, apoi de Megan Rapinoe în anul următor. În 2020 trofeul nu a fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus. Obținând de două ori la rând Balonul de Aur, Putellas se alătură unei constelații selecte de jucători cu mai multe trofee: Johan Cruyff, Kevin Keegan, Karl-Heinz Rummenigge, Michel Platini, Marco van Basten, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE