Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, inexistentă în fotbalul european. De zece ani, nicio echipă românescă nu a ajuns în grupele Champions League

Parcursul european al echipelor românești s-a încheiat joi seară, când Farul și Sepsi au fost eliminate în play-off-ul Conference League.

Dacă România nu avea nicio reprezentantă în faza grupelor UEFA, țări precum Insulele Feroe, Islanda, Moldova și Kosovo vor fi prezente în această fază a competiției.

România, out din Europa. Insulele Feroe, Kosovo sau Republica Moldova, cel puțin o echipă în competiții

Contraperformanța fotbalului românesc poate fi considerată una fără precedent. Aventura europeană s-a încheiat aseară, când campioana Farul Constanța și câștigătoarea Cupei, Sepsi Sf Gheorghe, au fost eliminate din play-off-ul Conference League de echipe din Finlanda, respectiv Norvegia.

Dintre primele 30 de țări în clasamentul coeficienților cupelor europene, doar România nu va fi în grupe! Exceptând Rusia, ale cărei echipe au fost excluse din toate competițiile.

Care sunt țările care vor avea cel puțin o echipă în grupele competițiilor UEFA? Printre ele: Insulele Feroe, Kosovo, Republica Moldova, Islanda, Bosnia-Herțegovina, Cipru, Azerbaidjan sau Kazahstan, țări care sunt la rândul lor înscrise în competițiile organizate de UEFA.

De 10 ani, nicio echipă românescă în grupele Champions League

Iar vremurile în care jucam în grupele Ligii Campionilor par foarte îndepărtate. Începând cu ediția 2014-2015, România nu a mai avut echipă în grupele celei mai importante competiții inter-cluburi.

În schimb, țările din jurul nostru au avut, în ultimii zece ani, cel puțin o echipă. Ungaria, Bulgaria, Polonia, Serbia, Republica Moldova, Belarus, Croația și Cehia. Toate acestea au bifat prezența în grupele Ligii Campionilor măcar într-un sezon din ultimele zece. Croația a fost chiar de 4 ori în grupe, iar Cehia și Serbia de 3 ori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE