Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Cum va arăta răspunsul Israelului asupra Iranului și care este "călcâiul lui Ahile", în viziunea specialiștilor

Israelul a promis că va da o replică Iranului după atacul de pe 13 aprilie, cu peste 300 de drone și rachete, majoritatea interceptate. Iar israelienii calculează care ar fi răspunsul potrivit și când ar urma să aibă loc.

Specialiștii militari spun că ar exista câteva variante pe care armata IDF le ia în calcul: atacarea instalațiilor nucleare, atacarea bazelor militare sau eliminarea înalților oficiali. Printre opțiuni se numără și câmpurile petroliere sau depozitele de armament, însă și diversele "ramuri" ale iranienilor în țările vecine.

Află cum va arăta răspunsul Israelului asupra Iranului.

Republica Moldova va organiza referendum pentru aderarea la UE, odată cu alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat organizarea unui referendum privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Referendumul va avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, iar tema este completarea Constituției republicii cu un nou articol intitulat „Integrarea în Uniunea Europeană”.

Forul legislativ de la Chişinău a modificat în ianuarie Codul Electoral pentru ca referendumul privind aderarea R. Moldova la UE să poată avea loc concomitent cu alegerile prezidenţiale.

Citește mai multe despre Republica Moldova care va organiza referendum pentru aderarea la UE

Războaiele îi fac pe români mai interesați să voteze la alegerile europarlamentare. Economia și sărăcia, printre preocupările principale

Războaiele din proximitatea Uniunii Europene i-au făcut pe europeni să fie mai interesați de următoarele alegeri europarlamentare. Peste opt din zece europeni consideră că votul este mai important în situația geopolitică actuală, arată datele celui mai nou Eurobarometru. Apărarea și securitatea blocului comunitar sunt din ce în ce mai importante pentru cetățenii europeni.

Citește mai multe despre cum războaiele îi fac pe români mai interesați să voteze la alegerile europarlamentare.

Furtună și inundații în Dubai și Qatar. Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită în Qatar și Emiratele Arabe Unite

În 12 ore a plouat cât într-un an întreg în Dubai, după cum spun meteorologii, iar inundațiile cauzate de furtună au dus la închiderea aeroportului, pentru că pista devenise ca un lac. Iar acest aeroport este extrem de aglomerat și ocupă locul al doilea în lume, din acest punct de vedere.

Totul se întâmplă chiar în timp ce premierul Marcel Ciolacu se află în vizită în zona țărilor arabe, în Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Citește mai multe despre Furtuna și inundațiile din Dubai și Qatar.

România are printre cei mai mulți fumători minori din UE. Unii dintre ei au încercat prima țigară la opt ani

Deși în România minorii nu au voie să cumpere țigări, de niciun fel, numărul celor care fumează este îngrijorător de mare. Și mai grav este faptul că vârsta la care unii dintre ei au încercat prima țigară este de doar opt ani. Iată care sunt efectele fumatului asupra celor mici, dar și care este situația în România în raport cu alte țări europene.

Află de ce România are printre cei mai mulți fumători minori din UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE