Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Primul tunel forat în autostrada Sibiu - Pitești, circulabil din decembrie 2026

Am putea circula pe primul tunel forat de pe o autostradă românească în decembrie 2026. Cel puțin așa susțin membrii Asociației Pro Infrastructura.

Este vorba despre Autostrada A1 Sibiu - Pitești, care va avea două asemenea tuneluri între Curtea de Argeș și Tigveni, cu o lungime de 1,3 kilometri fiecare, câte unul pe fiecare sens de mers.

Până acum, constructorul a forat aproape 500 de metri pe unul dintre fire, însă lucrările pe această secțiune sunt dificile, din cauza tipului de teren, unul cu mult nisip.

Citește mai multe despre primul tunel forat în autostrada Sibiu – Pitești.

Date Eurostat: România are cei mai puțini absolvenți de facultate din UE. Numai 17,4% dintre români au studii superioare

România are cei mai puțini absolvenți de studii superioare din Uniunea Europeană. În timp ce în Irlanda și Luxemburg aproape jumătate din populație are o facultate terminată, în țara noastră este vorba doar despre 17% din populație.

Așadar, România este la coada clasamentului european când vine vorba de numărul persoanelor cu studii superioare. Concret, cifrele Eurostat arată că doar 17,4% dintre adulții cu vârste cuprinse între 25 și 74 de ani aveau studii superioare în 2022, puțin peste 60% aveau studii medii, iar aproape 22% nu aveau nici măcar studii liceale.

Citește mai multe despre România care are cei mai puțini absolvenți de facultate din UE.

Jocurile Olimpice 2024. Flacăra Olimpică a fost aprinsă marți, lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia

Flacăra Olimpică, simbolul celui mai important eveniment sportiv din lume, a fost aprinsă marți, lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia.

Apoi, flacăra va parcurge peste cinci mii de kilometri pentru a ajunge, în 26 iulie, la Paris. Fosta campioană olimpică la atletism, Maricica Puică, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, participă la ceremonia din Grecia.

Citește mai multe despre Flacăra Olimpică.

Donald Trump ar fi adormit la proces, de cel puțin două ori. Procuror: "Nu am auzit niciodată ca un inculpat să adoarmă"

A început unul dintre procesele în care Donald Trump este acuzat de falsificare de documente, în urma încercării sale de a cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care ar fi avut o relație.

Numai că, în timp ce se afla în fața magistraților, la un tribunal din Manhattan, fostul șef al statului american ar fi ațipit. Și chiar a făcut-o de cel puțin două ori, potrivit publicațiilor americane Forbes sau New York Times. Martori au fost jurnalista Maggie Haberman, de la New York Times și Erik Uebelacker, de la Courthouse News, dar informația a fost confirmată și de alți jurnaliști.

Citește mai multe despre Donald Trump care ar fi adormit la proces.

Dosarul Mineriadei din iunie 1990. Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu pot fi urmăriți penal

Fostul premier Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu pot fi urmăriți penal în dosarul Mineriadei în care sunt acuzați de crime împotriva umanității.

Președintele Klaus Iohannis a semnat documentele - acceptarea cererii de urmărire penală în cazul fostului premier Petre Roman (decembrie 1989 - septembrie 1991). Este implicat și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu. Cei doi sunt acuzați de crime împotriva umanității.

Citește mai multe despre Dosarul Mineriadei din iunie 1990.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE