Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump ar fi adormit la proces, de cel puțin două ori. Procuror: "Nu am auzit niciodată ca un inculpat să adoarmă"

A început unul dintre procesele în care Donald Trump este acuzat de falsificare de documente, în urma încercării sale de a cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care ar fi avut o relație.

Donald Trump ar fi adromit în timpul procesului

Numai că, în timp ce se afla în fața magistraților, la un tribunal din Manhattan, fostul șef al statului american ar fi ațipit. Și chiar a făcut-o de cel puțin două ori, potrivit publicațiilor americane Forbes sau New York Times. Martori au fost jurnalista Maggie Haberman, de la New York Times și Erik Uebelacker, de la Courthouse News, dar informația a fost confirmată și de alți jurnaliști.

Camerele nu sunt permise în sala de judecată, așa că nu există filmări cu aceste momente.

"Trump pare să doarmă. Capul lui continuă să atârne și gura i se deschide", a spus Maggie Haberman, de la New York Times.

Ulterior, ea a fost întrebată și de CNN și a confirmat: "Părea că doarme. (...) Nu a băgat de seamă un bilet pe care avocatul său, Todd Blanche, l-a trecut pe lângă el."

De altfel, Trump a spus că el obișnuiește să doarmă doar 4-5 ore pe noapte.

Donald Trump, ironizat pentru că ar fi adormit la propriul proces

Evident că nu puteau să lipsească reacțiile de pe rețelele de socializare. Donald Trump a fost numit "Sleepy Don" sau "Ochi adrormiți".

Iar atacurile rivalilor săi nu au lipsit nici ele.

"Trump a adormit la propriul proces penal. Se pare că Sleepy Don este prea bătrân și slab pentru a fi președinte", a postat avocatul și comentatorul juridic Tristan Snell.

"Nu am auzit niciodată că un inculpat să adoarmă la propriul său proces, darămite în prima zi", a postat fostul procuror Preet Bharara, care a fost concediat de Trump.

Donald Trump a fost pus sub acuzare în aprilie 2023. Potrivit procurorilor, în 2016, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, o actriță de filme pentru adulți, Stormy Daniels, a contactat mai multe televiziuni și s-a arătat dispusă să povestească despre o relație avută cu Donald Trump.

Cei din staff-ul lui Trump au aflat despre intenția femeii și i-au propus un târg. Avocatul lui Donald Trump i-ar fi plătit actriței de filme pentru adulți 130 de mii de dolari ca să-i cumpere tăcerea. Potrivit procurorilor, problema este că Donald Trump ar fi falsificat unele acte comerciale pentru a ascunde plata. Fostul președinte neagă acuzațiile.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul președintele, în vârstă de 77 de ani, riscă până la patru ani de închisoare. Totuși, există posibilitatea ca Trump să achite o amendă și să evite încarcerarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE