Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O curte de apel din SUA a respins o nouă cerere a lui Donald Trump de amânare a procesului ''Stormy Daniels''

O curte de apel din SUA a respins o nouă cerere a fostului preşedinte Donald Trump de amânare a procesului în care acesta urmează să fie judecat sub acuzaţia că a cumpărat tăcerea unei actriţe din filmele pentru adulţi, informează dpa, Reuters şi AFP.

Judecătoarea Lizbeth Gonzalez a respins luni seara cererea lui Trump, după ce atât avocaţii acestuia, cât şi acuzarea şi-au prezentat argumentele, au relatat media americane.

Procesul penal împotriva lui Trump, primul de acest fel împotriva unui fost preşedinte american, ar urma să înceapă lunea viitoare, 15 aprilie, la New York, cu selectarea juriului. Acesta trebuia iniţial să înceapă pe 25 martie, judecătorul aprobând însă atunci o amânare pentru a permite apărării să examineze noi documente.

Avocaţii fostului şef de stat, care candidează pentru a obţine un nou mandat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, încearcă în continuare să amâne procesul, inclusiv contestându-l pe judecătorul care va prezida audierile, Juan Merchan.

Ei contestă de asemenea restricţiile impuse de judecător declaraţiilor publice din partea lui Trump referitor la martori, juraţi şi angajaţi din sistemul judiciar.

Trump, vizat de 34 de capete de acuzare

Donald Trump este vizat în acest proces de 34 de capete de acuzare legate de presupusă falsificare de documente care ar fi vizat, potrivit procurorilor, la disimularea unei plăţi de 130.000 de dolari către vedeta porno Stormy Daniels, pe numele ei real Stephanie Clifford, pentru a-i cumpăra tăcerea înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

Trump a negat că ar fi avut relaţii sexuale cu Stormy Daniels, dar nu şi că aceasta ar fi primit bani, şi dezminte că ar fi existat un acord fraudulos de confidenţialitate cu actriţa.

Fostul preşedinte a mai fost inculpat în patru dosare şi condamnat la amenzi grele în două procese civile, pe care le consideră toate orchestrate politic împotriva lui de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden, cu care se va confrunta din nou la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE