Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump se compară din nou cu Mandela şi se consideră o victimă a persecuţiei politice

Donald Trump, fostul președinte american și posibil viitor candidat republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, și-a exprimat din nou comparația cu respectatul activist antiapartheid Nelson Mandela, prezentându-se drept o victimă a persecuției politice.

Trump a făcut această declarație pe rețeaua sa de socializare Truth Social, afirmând că "va deveni bucuros un Nelson Mandela modern", într-o încercare de a-și prezenta povestea ca pe cea a unei victime.

Declarațiile lui Trump au atras critici din partea campaniei președintelui american, democratul Joe Biden, inclusiv de la Jasmine Harris, directoarea pentru mass-media afro-americane a campaniei lui Biden, care a comentat în batjocură asupra egocentrismului fostului președinte.

Trump a strâns peste 50 de milioane de dolari în timpul unei seri de strângere de fonduri în Florida, conform AFP. Aceasta reprezintă un nou episod crucial al luptei pentru donații mari între republican și Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

Într-un război al milioanelor, Trump și Biden se angajează într-o competiție intensă pentru a obține fonduri pentru campaniile lor. Trump a reușit să strângă o sumă de peste 50,5 milioane de dolari într-o singură seară, dublând practic recordul lui Biden de 25 de milioane de dolari obținut la o strângere de fonduri anterioră.

Seara de strângere de fonduri a fost caracterizată de optimism și generozitate, potrivit declarațiilor lui Trump, care a subliniat dorința oamenilor de a contribui la o cauză care să redea măreția Americii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE