Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump ar putea strânge 43 de milioane de dolari într-o singură noapte, la o strângere de fonduri

O importantă strângere de fonduri pentru candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, care va avea loc sâmbătă în Florida, se așteaptă să aibă drept rezultat o sumă uriașă de 43 de milioane de dolari sau mai mult, în timp ce fostul președinte încearcă să refacă fondurile diminuate în meciul revanșă împotriva democratului Joe Biden, potrivit Reuters.

Evenimentul, programat să fie cea mai mare strângere de fonduri de până acum, este o oportunitate foarte necesară pentru Trump, care a fost în mod obișnuit depășit de Biden și se află în mijlocul unei strâmtorări financiare din cauza onorariilor de avocați și a plăților legale în creștere.

Dineul, găzduit la casa din Palm Beach a managerului miliardar de fonduri speculative John Paulson, va aloca o parte din banii care vor fi strânși unui grup de strângere de fonduri care a cheltuit zeci de milioane de dolari pe taxele legale ale lui Trump.

Cine sunt cei mai importanți invitați

În timp ce Trump s-a luptat să atragă la bordul său unii dintre principalii donatori republicani tradiționali, el păstrează sprijinul unor nume grele.

Printre co-prezentatorii de sâmbătă, de exemplu, se numără investitorul de fonduri speculative Robert Mercer și fiica sa și activistul conservator Rebekah, investitorul Scott Bessent și magnatul cazinourilor Phil Ruffin.

Șefii de campanie ai lui Trump au declarat luna trecută că nu vor putea egala în acest an totalul de strângere de fonduri al lui Biden. Oamenii săi, împreună cu un comitet comun de strângere de fonduri, au obținut 20,3 milioane de dolari în februarie, comparativ cu cele peste 53 de milioane de dolari strânse de contracandidatul Biden în acea lună.

Comitetul Trump 47 cere donatorilor de top să contribuie cu până la 814.600 de dolari de persoană. Primii 6.600 de dolari din contribuția oricărei persoane vor merge către campania prezidențială a lui Trump, potrivit invitației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE