Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump a plătit o cauțiune de 175 de milioane de dolari

Donald Trump a reușită să depună o cauțiune uriașă, de 175 de milioane de dolari, în dosarul în care este acuzat de fraudă și în care fostul președinte a făcut deja apel. Dacă nu depunea acești bani în zece zile, așa cum a decis Curtea de Apel din New York, instanța îi putea confisca unele bunuri sau îi putea îngheța niște conturi.

Inițial, Trump a fost condamnat la achitarea a 464 de milioane de dolari, după ce Tribunalul a constatat că el și-ar fi crescut fraudulos valorile proprietăților pentru a putea obține credite și dobânzi mai avantajoase și pentru a obține valori mai mari pentru asigurări. Amenda totală a fost de 354,8 milioane de dolari, dar cifra a crescut la 454 de milioane de dolari, cu dobândă, și continuă să crească.

Donald Trump a plătit o cauțiune de 175 de milioane de dolari

Trump a negat acuzațiile și a spus că acest dosar este unul politic, în ciuda dovezilor existente.

Printre deciziile instanței se află și interzicerea ca Trump să mai aibă afaceri în New York timp de trei ani, precum și interzicerea de a mai lua împrumuturi de la instituțiile din New York, tot timp de trei ani.

Interesant este că avocații lui Trump au spus că fostul președinte nu are acei bani și că a fost refuzat de zeci de companii de asigurări pentru o garanție pentru întreaga sumă.

Cele 175 de milioane de dolari au fost acordate de compania Knight Insurance Group, cu sediul în Los Angeles, conform Politico, care citează o decizie a instanței. În dosar nu se specifică ce fel de active a folosit Trump ca garanție.

Acest proces ar putea fi finalizat după câteva luni sau chiar ani.

Pe fondul acestor evenimente, cea mai mare companie a lui Trump a înregistrat scăderi cu peste 22% a acțiunilor. În 2023, pierderile nete raportate au fost de 58,2 milioane de dolari, în timp ce veniturile au fost de 4,1 milioane.

Pentru Trump, aceasta nu este singura cauțiune enormă pe care a trebuit să o plătească. El a mai achitat 91,6 milioane de dolari într-un proces de defăimare pe care i l-a intentat scriitoarea Jean Carroll și pe care Trump l-a pierdut la finalul lunii ianuarie 2024.

  • Donald Trump ar avea o avere de 6,4 miliarde de dolari, conform publicațiai Forbes.

În august 2023, Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp, joi, într-o închisoare din Atlanta, fiind acuzat de tentativă de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidențiale desfășurate în 2020 în statul Georgia. Nu a putut evita procedurile judiciare în astfel de cazuri, așa că a devenit primul fost președinte american căruia i se face o fotografie de identificare. Pe lângă fotografia istorică, Donald Trump a plătit o cauțiune de 200.000 de dolari pentru a rămâne în libertate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE