Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Marcel Ciolacu: Federaţia Rusă nu a lansat niciun atac intenţionat asupra României. Nu suntem în pericol de a intra în război

  • ”Federaţia Rusă nu a lansat niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face”, a declarat la Tulcea premierul Marcel Ciolacu, informează Agerpres.
  • Declarația sa survine după mesajele RO-ALERT de avertizare primite de populaţie, în în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul războiului din Ucraina.
  • Șeful executivului de la București a dat asigurări că România nu se află într-o zonă de pericol:  ”România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Avem un sistem antidronă deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail", a precizat premierul.

Citește mai mult despre declarațiile făcute de Marcel Ciolacu.

De ce românii nu redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

  • Doar unul din trei români redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG sau o cauză umanitară. Asta deși nu costă nimic, iar formularul 230 se poate completa online, în aproximativ două minute.
  • Potrivit unui studiu recent comandat de World Vision România, 42% dintre cetățenii care nu redirecționează cei 3,5% din impozit, n-au un motiv anume pentru care n-o fac.
  • Pe de altă parte, 29% dintre respondenți declară că nu înțeleg procedura, iar 10% cred că este complicat.(C2) Unii români spun chiar că sunt sceptici referitor la cum vor fi folosiți banii lor.

Citește mai mult despre redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

Anul Nou Lunar Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie. Cum va fi sărbătorită trecerea în Anul Dragonului de Lemn

  • Anul Nou Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie și marchează trecerea de la Anul Iepurelui de Apă la Anul Dragonului de Lemn. Mitologia locală spune că acesta este un an al oportunităților, iar cei care se nasc în Anul Dragonului sunt carismatici și vizionari. 
  • Conform calendarului gregorian, anul 2024 a început pe data de 1 ianuarie. Însă nu toate țările respectă aceste date. China, de exemplu, sărbătorește noul an mai târziu. Anul Nou Chinezesc este sărbătorit, de asemenea, în multe țări din Asia de Sud, precum Thailanda și Cambodgia.
  • Multe dintre festivalurile tradiționale din calendarul chinezesc provin din sărbătorirea unor date agricole importante. În timp ce ”Festivalul de la mijlocul toamnei”, sau ”Festivalul Lunii”, a sărbătorit sfârșitul sezonului de recoltă la 29 septembrie 2023, Festivalul Primăverii semnifică începutul sezonului agricol.

Citește mai mult despre noul an chinezesc

Vacanța de schi 2024. Harta județelor unde elevii vor avea liber de la școală

  • Elevii au început anul 2024 cu modulul III, la data de 8 ianuarie 2024, după vacanța sărbătorilor de iarnă. Deși a trecut doar o lună de la reluarea cursurilor, cei mici vor avea o nouă perioadă de libere.
  • Astfel, vacanța de schi se va desfășura în perioada 12 februarie- 3 martie, în funcție de intervalul hotărât de inspectoratele școlare.
  • Inspectoratele școlare din țară au avut timp până în 16 august să anunțe perioada stabilita pentru vacanța mobilă din anul școlar 2023 – 2024, după cum declara secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației Sorin Ion, pentru Edupedu.ro.

Citește mai mult despre vacanța de schi 2024.

Stoltenberg: NATO trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unei confruntări de decenii cu Rusia

  • NATO trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unei confruntări de decenii cu Rusia, a declarat secretarul general al Alianție, Jens Stoltenberg, citat de publicația germane Die Welt.
  • El precizat că Alianța Nord-Atlantică nu caută un conflict cu Rusia, dar războiul din Ucraina determină statele membre să se pregătească pentru o eventuală confruntare care ar putea dura zeci de ani. Stoltenberg a cerut din nou aliaților să-și extindă industria de arme mai rapid.
  • „Dacă președintele rus Vladimir Putin câștigă în Ucraina, nu există nicio garanție că agresiunea rusă nu se va răspândi în alte țări. Cea mai bună apărare acum este să sprijinim Ucraina și să investim în capacitățile militare ale Alianței Nord-Atlantice. Trebuie să restabilim și să extindem baza noastră industrială mai rapid, astfel încât să putem crește livrările către Ucraina și să ne realizăm propriile stocuri”, a mai declarat înaltul oficial NATO

Citește mai mult despre declarațiile făcute de secretarul general al NATO

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE