Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stoltenberg: NATO trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unei confruntări de decenii cu Rusia

NATO trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unei confruntări de decenii cu Rusia, a declarat secretarul general al Alianție, Jens Stoltenberg, citat de publicația germane Die Welt.

Stoltenberg: ”O eventuală confruntare cu Rusia ar putea dura zeci de ani”

El precizat că Alianța Nord-Atlantică nu caută un conflict cu Rusia, dar războiul din Ucraina determină statele membre să se pregătească pentru o eventuală confruntare care ar putea dura zeci de ani. Stoltenberg a cerut din nou aliaților să-și extindă industria de arme mai rapid.

„Dacă președintele rus Vladimir Putin câștigă în Ucraina, nu există nicio garanție că agresiunea rusă nu se va răspândi în alte țări. Cea mai bună apărare acum este să sprijinim Ucraina și să investim în capacitățile militare ale Alianței Nord-Atlantice. Trebuie să restabilim și să extindem baza noastră industrială mai rapid, astfel încât să putem crește livrările către Ucraina și să ne realizăm propriile stocuri”, a mai declarat înaltul oficial NATO

Comenzi mai multe și mai rapide pentru companiile de apărare din Europa

Stoltenberg a mai precizat că o asemenea pregătire  înseamnă trecerea de la producția lentă, din timp de pace, la producția rapidă, așa cum este necesar când este vorba de un conflict. Totodată, secretarul general al NATO a cerut comenzi mai multe și mai rapide pentru companiile de apărare din Europa.

Stoltenberg a avertizat că președintele rus Vladimir Putin pregătește economia țării sale pentru un război lung. „Deoarece Rusia își orientează întreaga economie spre război, trebuie să facem și mai mult pentru securitatea noastră”, a adăugat sectetarul general al NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE