Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chinezii se pregătesc pentru Anul Dragonului. Oamenii celebrează trecerea în noul an la 10 februarie

Chinezii au început pregătirile pentru Anul Nou Chinezesc 2024, chiar dacă îl celebrează mai târziu decât lumea occidentală. Conform tradiției populare, la 10 februarie, va începe Anul Dragonului. Mitologia locală spune că acesta este un an al oportunităților, iar cei care se nasc în Anul Dragonului sunt charismatici și vizionari.

Unul dintre cele mai mari orașe, Shanghai, a intrat deja în febra pregătirilor pentru ANUL Dragonului, care va fi celebrat la 10 februarie. O instalație luminoasă intitulată ”Noaptea dansului” a fost inaugurată într-una dintre cele mai populare zone ale metropolei, ca parte de festivalului al lanternelor. Evenimentul atrage anual mii de spectatori. Printre ei, mulți turiști străini.

Festivalul va începe oficial abia la mijlocul lunii ianuarie și va dura 40 de zile, pentru a marca trecerea în noul an al dragonului.

”Anul Dragonului este anul meu de naștere, așa încât voiam să-mi fac o poză aici. Cred că semnificația lanternei este aceea că odată ce peștele sare peste poarta dragonului se transformă el însuși în dragon. Este foarte frumos”, spune un rezident din Hu Di, Shanghai.

”Am venit aici din Singapore. Familia noastră nu a mai venit în Shanghai de 10 ani, așa încât ni se pare că orașul s-a schimbat mult. Când am văzut lanterna, am simțit atmosfera festivă a noului an care va veni. Le urez tuturor sănătate și succes în carieră, anul viitor”, a menționat un turist.

Shanghaiul a îmbrăcat haine de sărbătoare

Decorațiuni festive au început să fie amplasate în tot orașul. Predomină magnolia, care este și floarea oficială a metropolei.

În mitologia chineză, Dragonul este simbolul puterii, al curajului, creativității și al inovației. Astfel, potrivit credinței populare chineze, 2024 ar urma să fie un an al oportunităților. Se mai crede că oamenii născuți în Anul Dragonului sunt charismatici, ambițioși, neînfricați, independenți și vizionari.

Calendarul chinezesc este calculat în funcție de fazele lunii, de aceea el diferă de calendarul greogorian folosit de Occident.

Noul An Chinezesc va începe pe data de 10 februarie 2024, când luna nouă va marca trecerea de la anul Iepurelui la anul dragonului de lemn. Calendarul combină cele 12 semne zodiacale, care diferă de cele europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE