Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

UPDATE. Podul Grant a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda. Costul reparațiilor, 50 de milioane de lei

  • Podul Grant a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda, pentru mașini și pentru tramvaiul 41, după ce timp de șase luni a fost închis pentru lucrări de modernizare.
  • Costul reparațiilor s-a ridicat la 50 de milioane de lei.
  • Potrivit Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, nu mai există restricții de trafic. Până în luna august, se vor mai face lucrări la structura de rezistență a podului, însă acestea nu vor afecta traficul rutier.

Citește mai multe despre Podul Grant care a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda.

România a aruncat peste o treime dintre vaccinurile anti-Covid. Topul țărilor UE care au făcut risipă

  • Țările Uniunii Europene au aruncat vaccinuri anti-Covid în valoare de 4 miliarde de euro. În medie, 0,7 vaccinuri pe cap de locuitor, arată o analiză realizată de Politico.
  • Germania se află în fruntea clasamentului, cu 83 de milioane de doze risipite, arată raportul Politico. Este urmată de Italia, Olanda și Spania. România este pe locul al cincilea din acest punct de vedere, cu aproape 10 milioane de doze aruncate. Alte câteva milioane de doze urmează să fie distruse în perioada următoare, a spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un interviu pentru Euronews.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Nicolae Ciucă nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale, ”dacă partidul va solicita acest lucru”

  • Nicolae Ciucă, președintele PNL și fostul premier la României, nu exclude o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din septembrie 2024, dacă partidul îi va cere acest lucru.
  • Sâmbătă, într-o intervenție la Antena 3, Rareș Bogdan a spus că președintele PNL este ”obligat” să accepta candidatura, dacă partidul îi va cere acest lucru. ”Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu. Sunt unul dintre care va sta oră de oră și zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul îți cere (..) nu prea ai ce face.”, a spus vicepreședintele PNL.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Germania a legalizat canabisul în scop recreațional

  • Germania a devenit, începând de luni, cea mai mare țară din Uniunea Europeană care a legalizat canabisul în scop recreativ, în pofida obiecțiilor vehemente ale politicienilor din Opoziție și ale asociațiilor medicale.
  • Germania a legalizat canabisul în scop recreațional, după ce un proiect de lege propus de partidul de guvernământ a fost aprobat de Camera Superioară a Parlamentului de la Berlin.
  • Noua lege le permite adulților să dețină până la 25 de grame de canabis pentru uz personal, precum și să cultive în propria locuință a trei plante de canabis a până la 50 de grame. În schimb, consumul de marijuana va fi interzis în școli, centre sportive și alte instituții pentru minori, pe o rază de 100 de metri de acestea.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Grevă generală la Poșta Română. Ce se va întâmpla cu pensiile din luna aprilie

Angajații Poștei Române au intrat în grevă generală și cer să le fie crescute salariile.

Directorul Poștei Române a venit cu o ofertă doar pentru angajații cu cele mai mici salarii, o mărire de 390 lei, însă propunerea a fost refuzată.

Sindicaliştii cer creşterea cu 400 de lei net a salariilor angajaţilor şi majorarea sporului de loialitate. Într-un comunicat de presă, compania a subliniat faptul că pensionarii nu vor avea de suferit în urma acestei greve și își vor primi pensiile la termen.

Citește ce se va întâmpla cu pensiile din luna aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE