Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Podul Grant a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda. Costul reparațiilor, 50 de milioane de lei

Podul Grant a fost redeschis, duminică, circulației pe sensul Crângaşi - Turda, pentru mașini și pentru tramvaiul 41, după ce timp de șase luni a fost închis pentru lucrări de modernizare.

01/04/2024 , 09:43

Podul Grant a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda

Podul Grant a fost redeschis circulației pe sensul Crângaşi - Turda, pentru mașini și pentru tramvaiul 41, după ce timp de șase luni a fost închis pentru lucrări de modernizare.

Costul reparațiilor s-a ridicat la 50 de milioane de lei.

Potrivit Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, nu mai există restricții de trafic. Până în luna august, se vor mai face lucrări la structura de rezistență a podului, însă acestea nu vor afecta traficul rutier.

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Am promis că pe 31 martie dăm drumul circulației pe acest sens. Ne-am ținut de cuvânt, mulțumesc Administrație Străzilor și constructorului. În plus, dăm drumul și pe bretelele de acces, deci din punctul de vedere al traficului, și am dat drumul deja pe cele două linii de tramvai, din punctul de vedere al traficului nu mai există restricții. Mai avem de făcut dedesubt, pe structura de rezistență, dar lucrări care nu afectează deloc traficul. Lucrările se vor termina în august anul acesta, cu un an mai devreme decât era prevăzut în contract”.

Știrea inițială:

Podul Grant, pe sensul Crângași – Turda, se redeschide duminică. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Traficul pe Podul Grant, pe sensul Crângași-Turda, se redeschide începând de duminică, după aproape șase luni de lucrări. De asemenea, circulația tramvaielor pe linia 41 se va relua pe ambele sensuri.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat redeschiderea circulației pe Podul Grant.

”Așa cum am promis, duminică, 31 martie, la ora 11:00, redeschidem circulația rutieră pe Podul Grant, pe sensul Crângași-Turda.

Tot atunci, se va relua și circulația tramvaielor 41, pe ambele sensuri. Sâmbătă, linia 41 de tramvai va fi suspendată pentru efectuarea lucrărilor de repunere a infrastructurii pe pod.

Pentru preluarea călătorilor, se înființează linia navetă 641 care va circula pe traseul tramvaiului 41 cu deviere pe Calea Giulești-Gara de Nord-Calea Griviței”, a anunțat primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

Consilierul general Nicorel Nicorescu a precizat că lucrările la Podul Grant au început în octombrie 2023, cu scopul de a reabilita și consolida structura care se afla în pericol de prăbușire.

”Podul, care facilitează atât circulația vehiculelor, cât și a tramvaielor, a necesitat intervenții ample pentru siguranța și fluidizarea traficului”, a explicat Nicorescu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE