Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Podul Grant va fi consolidat. Cine a câștigat contractul de peste 10 milioane de euro și cât vor dura lucrările

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primăria Capitalei va relua lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. Primarul general Nicușor Dan a anunțat, vineri, că Administrația Străzilor a semnat un contract în valoare de peste 10 milioane de euro cu un constructor care va consolida Podul Grant în următorii doi ani.

”Podul Grant intră în reabilitare. Azi s-a semnat contractul între Administrația Străzilor și constructor, un contract pe 24 de luni care vizează structura de rezistență, căile de rulare, bretelele, trotuarele.

De menționat că în ultimii 15 ani nu s-a mai întâmplat practic nimic cu acest pod”, a precizat edilul Capitalei.

Contractul pentru consolidarea și reabilitarea Podului Grant a fost atribuit firmei BOG`ART SRL, la o valoare de 54,3 milioane de lei și include servicii de proiectare, execuție și asistență tehnică.

Podul Grant va fi consolidat. Ce lucrări vor fi efectuate

”Se vor executa lucrări ce vizează structura de rezistență a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere, dar și refacerea celor 6 bretele și a trotuarului pietonal.

Podul a fost finalizat în 1982 şi reabilitat în urmă cu 15 ani. În 2020 au fost executate lucrări de reabilitare, însă doar în proporție de 35 la sută.

Durata de execuţie este de 24 de luni de la începerea lucrărilor, din care o lună jumătate pentru elaborarea proiectului tehnic și restul pentru execuția propriu-zisă.

Perioada de garanție este de 5 ani”, a mai precizat Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE