Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Dănuț Lupu s-a predat. Fostul fotbalist s-a întors din Dubai și a fost reținut pe aeroportul Otopeni

  • Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, s-a întors în țară în această după-amiază și a fost reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni.
  • Fostul internațional a făcut/nu a făcut declarații la sosirea în țară, înainte de a fi preluat și dus la Penitenciarul Rahova, acolo unde își va ispăși pedeapsa.
  • Dănuț Lupu și soția lui s-au întors din Dubai, acolo unde se aflau și la începutul săptămânii, când judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să păstreze decizia Judecătoriei Cornetu: șapte luni și zece zile de închisoare pentru conducere fără permis.

Aflați mai multe despre motivul pentru care a fost arestat fostul fotbalist Dănuț Lupu.

Metroul din Cluj va traversa 21 de kilometri și va avea 19 stații. Lucrările ar putea fi finalizate până în 2031

  • Prima magistrală de metrou din afara Bucureștiului va traversa 21 de kilometri și va avea 19 stații între comuna Florești și capătul cartierului Iris.
  • După semnarea contractului de proiectare, metroul încă se află în faza de licitații. Cu mai multe detalii vine colega noastră Dana Cotovanu de la Cluj .
  • Metroul din Cluj se află la a patra licitație publică pentru contractul dirigenției de șantier. Valoarea acestuia a ramas la 211 milioane de lei.

Citiți mai multe despre stadiul lucrărilor la metroul din Cluj.

Ora de iarnă 2023. Când se vor da ceasurile înapoi cu o oră, în această toamnă

  • În 2023, trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea dintre 28 și 29 octombrie. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00.
  • Ziua de 29 octombrie va deveni, așadar, cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore. Sistemul orei de iarnă şi de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă și are ca scop conservarea energiei. Ora de iarnă este considerată ora standard.
  • În martie trecem la ora de vară, și atunci ceasul se dă cu o oră înainte, în timp ce în octombrie se trece la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi.

Află când a început România să folosească sistemul orei de iarnă.

Rușii atacă din nou regiunea Herson: Mai multe persoane au fost rănite

  • Nu mai puțin de 11 persoane au fost rănite, printre care un bebeluș în vârstă de 9 luni în regiunea Herson, în urma unui nou atac al armatei ruse.
  • Atacul a lovit infrastructura civilă, a avariind clădiri rezidențiale, mașini și conducte de gaz.
  • Șapte persoane au fost rănite în Herson, în timp ce o familie de patru persoane a fost rănită într-o așezare din Stanislav, potrivit Procuraturii din regiune.

Citiți mai multe detalii despre situația civililor din Herson.

Mișcarea ”no-wash” a devenit virală pe TikTok. Cum încearcă o creatoare de modă să salveze planeta

  • Inițiată de creatoarea de modă Stella McCartney și popularizată de platforma de socializare TikTok, mișcarea "no wash" urmărește să economisească bani și să salveze planeta.
  • Cu peste 15 milioane de vizualizări pe TikTok, mișcarea ”no-wash” a câștigat recent popularitate. Inițial, ea a fost scoasă la lumină de designerul de modă britanic Stella McCartney.
  • Această tendință îndeamnă oamenii să își spele hainele și părul mai puțin sau chiar deloc și are ca scop să răspundă preocupărilor legate de încălzirea globală.

Citește mai multe detalii despre încearcările unei creatoare de modă de a salva planeta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE