Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țările occidentale au transmis mesaje de sprijin pentru Israel. România va acorda ajutor medical victimelor

România este gata să ofere sprijin medical victimelor din Israel, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. La fel și Statele Unite ale Americii, dar și Comisia Europeană și-au arătat solidaritatea față de atacurile grupării Hamas din Israel.

Oficialul de la București și-a exprimat solidaritatea țării noastre cu Israelul și a spus că Ministerul Sănătății este gata să ofere ajutor medical. Ambasadorul statului Israel în România, Azar Reuven, a fost informat că suntem pregătiți să ajutăm. Alexandru Rafila a transmis condoleanțe celor care și-au pierdut rudele și prietenii în atacurile Hamas din Gaza și a spus că folosirea terorii împotriva populației civile este inacceptabilă.  

Joe Biden: Statele Unite sunt alături de Israel

Statele Unite sunt alături de Israel. Acesta a fost mesajul transmis de președintele american Joe Biden, după începerea atacului grupării Hamas. De altfel, țările occidentale au transmis mesaje de sprijin pentru Israel și au condamnat ferm acțiunile grupării teroriste. 

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a garantat că Israelul are tot sprijinul Washingtonului și a avertizat orice grupare ostilă statului evreu să nu profite de situația creată. 

Secretarul de stat american Anthony Blinken a spus că se fac eforturi pentru a găsi o soluție diplomatică. Acesta a purtat discuții cu liderul palestinian Mahmud Abbas și cu oficiali egipteni.

Joe Biden, președintele SUA: ”În acest moment tragic, vreau să transmis întregii lumi, dar și teroriștilor că Statele Unite sunt alături de Israel. Nu vom înceta niciodată să susținem acest stat.”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat acțiunile Hamas drept terorism în forma sa cea mai josnică. De asemenea, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că violențele trebuie să înceteze. De altfel, toate țările europene au transmis că susțin dreptul la legitimă apărare al Israelului.

Doar Rusia nu și-a exprimat sprijinul față de Israel și nici nu a condamnat Hamas. Spre deosebire de majoritatea țărilor occidentale, Moscova nu consideră Hamas o grupare teroristă și menține contacte diplomatice cu aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE