Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Plăți cu reducere pentru taxele și impozitele locale în 2024: Cum și când să vă plătiți obligațiile fiscale

  • Mai avem la dispoziție doar două zile pentru a plăti taxele și impozitele locale cu reducere. Bonificația de 10% se acordă celor care-și plătesc integral taxele până la 31 martie.
  • Reducerea se acordă atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Puteți plăti fizic, dar și online, mai simplu și mai rapid.
  • Deținătorii de locuri de parcare de reședință trebuie să știe că până la finalul lunii martie trebuie să achite cel puțin jumătate din taxa pentru locul de parcare.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Ora de vară 2024. Schimbarea orei în România se face în weekend

  • Trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie. Astfel, în noaptea de 30 spre 31 martie 2024, ora 3:00 va deveni ora 4:00. A doua schimbare (trecerea la ora de iarnă) va avea loc în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024. Atunci, ora 4:00 va deveni ora 3:00.
  • Mersul trenurilor nu se modifică
  • Schimbarea orei nu aduce modificări în programul trenurilor, a anunțat CFR Călători.

Citește mai multe despre Ora de vară 2024.

Ploșnițele invadează Bucureștiul. Oamenii se plâng că sunt nevoiți chiar să arunce mobilierul

  • Ploșnițele au devenit o problemă din ce în mai serioasă în București. Firmele de dezinsecție au chiar și cu 50% mai multe solicitări decât în aceeași perioadă a anului trecut.
  • Oamenii se plâng că scapă foarte greu de invaziile din apartamente și sunt nevoiți chiar să arunce mobilierul.
  • La finalul săptămânii trecute, școlile din sectorul 5 au fost închise pentru dezinsecție după ce mai mulți copii au fost mușcați de insecte. Reprezentanții primăriei i-au acuzat atunci pe copii că au venit cu ploșnițele de acasă.

Citește mai multe despre Ploșnițele care invadează Bucureștiul.

POLI BioFest 2024. Specialiștii spun că, în viitor, vom mânca mai puțin, pentru că produsele vor fi mai concentrate nutritiv

  • Zilele acestea are loc cea de-a III-a ediție a Poli Biofest, cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protecție a mediului şi inovațiilor din domeniul sustenabilității. Evenimentul este organizat în cel mai mare campus universitar din România, cel al Politehnicii București. Acolo sunt așteptați toți cei interesați să afle cele mai recente tehnologii folosite în domeniile alimentar și agricol.
  • Evenimentul are loc în intervalul 28-30 Martie, 2024, orele 10:00 - 16:00.
  • Sunt prezentate, de pildă, noi metode de procesare şi ambalare a alimentelor pentru prelungirea duratei de valabilitate a acestora și pentru reducerea risipei alimentare. De altfel, specialiștii spun că, în viitor, vom mânca mai puțin, din punct de vedere cantitativ, pentru că produse vor fi cu mult mai concentrate nutritiv.

Citește mai multe despre subiect, aici.

60 de milioane de dolari de la Casa Albă pentru reconstrucția podului de la Baltimore. Suma acoperă parțial cheltuielile necesare

  • Casa Albă a alocat 60 de milioane de dolari pentru reconstrucția podului de la Baltimore, care s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă cargo. Suma va acoperi o parte din cheltuielile necesare pentru operațiunea care ar putea dura câteva luni. Primordială este restabilirea traficului naval.
  • Guvernatorul statului Maryland a comparat lungimea navei care a eșuat în râu cu cea a Turnului Eiffel. În adâncuri mai sunt bucăți de beton și oțel desprinse din podul căzut, dar și peste patru mii de containere. Unele transportau materiale periculoase.
  • Scafandrii nu pot coborî în adâncuri, pentru că este foarte periculos. Din acest motiv, au fost folosite sonare.

Citește mai multe despre subiect, aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE