Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Regele Charles al III-lea a fost externat. Care este starea monarhului britanic după operația la prostată

  • Regele Charles al III-lea şi nora sa Kate, prinţesa de Wales, au fost externaţi luni din clinica din Londra, în care amândoi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.
  • În vârstă de 75 de ani, Regele Charles al III-lea a fost internat în spital trei nopți pentru o operație corectoare cauzată de o hipertrofie de prostată.
  • La externarea din London Clinic, suveranul britanic a zâmbit şi a salutat mulţimea, fiind însoţit de soţia lui, regina Camilla.

Citește mai multe detalii despre starea de sănătate a regelui Charles al III-lea.

Rareș Bogdan, pe tema protestelor fermierilor: „Uităm că suntem în UE și că 780.000 de fermieri români încasează 2,3 miliarde de euro de la UE anual”

  • Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit la Vocile care contează despre protestele fermierilor europeni, precizând că manifestațiile din Franța reprezintă un „semnal” pentru întreaga Europă, dar și că 780.000 de fermieri români încasează 2,3 miliarde de euro în fiecare an, de la UE, lucru care nu trebuie „uitat”.
  • Rareș Bogdan, europarlamentar: „O parte din negocieri a fost purtată, au fost îndeplinite anumite cerințe al celor care au fost demonstrat. Situația din Franța e ușor diferită și cred că e o problemă a Europei. Semnalul dat de Franța e o chestiune pe care Europa trebuie s-o conștientizeze”.
  • Europarlamentarul Rareș Bogdan propune reeșalonarea sau înghețarea pentru șase luni a ratelor fermierilor în dificultate financiară și creșterea obligatorie a fondului de urgență, evidențiind necesitatea conștientizării situației acestora.

Citește mai multe detalii despre declarațiile lui Rareș Bogdan, pe tema protestelor fermierilor.

Calvarul trăit de doi transportatori români, soț și soție, în timpul atacului fermierilor francezi: Au tras cu tractoarele toți paleții cu marfă. Polițiștii nu au intervenit deloc

  • Nicolae și Romina Badea sunt șoferi de camion și au povestit în direct la Euronews România calvarul pe care l-au trăit după ce fermierii francezi care protestează i-au blocat și le-au aruncat din remorcă aproape toată carnea de pui pe care o transportau.
  • Soții au mărturisit că nu au putut primi ajutor nici din partea polițiștilor sau a jandarmilor deoarece anchetatorii se confruntă zeci astfel de cazuri.
  • Romina și Nicolae Badea transportau carne de pui din România către un client francez. Ajunși în Franța, cei doi au fost opriți de protestatari pe drumul către firma unde ar fi trebuit să predea marfa.

Află mai multe detalii despre calvarul trăit de transportatorii români în timpul atacului fermierilor francezi.

Anul electoral 2024 reînvie retorica revizionistă și în România, prin partidele AUR și SOS. Claudiu Târziu: „Basarabia trebuie să vină acasă”

  • Noul an electoral reînvie retorica revizionistă. Războiul din Ucraina a creat terenul fertil pentru politicieni din țările vecine care s-au folosit de această temă pentru a repune pe tapet problema teritoriilor pierdute de către propriile lor țări.
  • În România, formațiuni precum AUR și SOS folosesc acum același discurs la care au apelat în trecut lideri precum Traian Băsescu și Corneliu Vadim Tudor.
  • Totul, pentru se menține în sondaje și pentru a-și maximiza propriul scor electoral atrăgând o parte din electoratul român încă sensibil la teza României Mari, spun analiștii politici.

Citește mai multe detalii despre anul electoral 2024.

Taylor Swift și Travis Kelce, sărut după o victorie importantă în NFL. De ce artista ar putea rata finala Super Bowl

  • Artista Taylor Swift, desemnată personalitatea anului 2023 de revista Time, l-a sărutat și îmbrățișat pe iubitul ei, Travis Kelce, după ce jucătorul de fotbal american și echipa sa Kansas City Chiefs și-au învins rivalii de la Baltimore Ravens, în meciul care i-a calificat la Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, NFL.
  • Cu doar o zi înainte de marea finală, Taylor Swift are programat un concert în Japonia, așa că prezența ei la Super Bowl nu a fost confirmată deocamdată.
  • Taylor Swift este una dintre cele mai cunoscute artiste din lume, iar relația ei cu jucătorul de fotbal american Travis Kelce a generat mai mult interes pentru meciurile NFL.

Află mai multe despre relația dintre Taylor Swift și Travis Kelce.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE