Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Calvarul trăit de doi transportatori români, soț și soție, în timpul atacului fermierilor francezi: Au tras cu tractoarele toți paleții cu marfă. Polițiștii nu au intervenit deloc

Nicolae și Romina Badea sunt șoferi de camion și au povestit în direct la Euronews România calvarul pe care l-au trăit după ce fermierii francezi care protestează i-au blocat și le-au aruncat din remorcă aproape toată carnea de pui pe care o transportau. Soții au mărturisit că nu au putut primi ajutor nici din partea polițiștilor sau a jandarmilor deoarece anchetatorii se confruntă zeci astfel de cazuri.

Romina și Nicolae Badea transportau carne de pui din România către un client francez. Ajunși în Franța, cei doi au fost opriți de protestatari pe drumul către firma unde ar fi trebuit să predea marfa.

Într-un sens giratoriu erau fermerii, protestatarii cu niște echipaje de poliție. Acolo, direcția în care noi trebuia să mergem era blocată de două mașini de poliție.

Fiind blocat, protestatarii ne-au oprit, ne-au cerut documentele de marfă. Între timp, doi-trei protestatari au mers în spatele remorcii, au desfăcut ușile, au rupt sigiliul și s-au urcat în remorcă. Au văzut exact ce marfă avem și pentru cine, adică pe etichete scria destinația Franța. Au văzut exact pentru cine avem.

S-au pus în fața camionului circa 20-30 de persoane. Au blocat camionul, ne-au spus să oprim, că acolo se va descărca toată marfa. Motiv: nu ne-a spus nimeni! Au pus paleți goli în fața camionului ca noi să nu putem pleca.

Între timp, s-au apucat să deschidă ușile și să arunce toată marfa, toată carnea din camion cu mâinile pe jos.

La un moment dat n-au mai putut să arunce cu mâinile, au legat cu o chingă și au început să tragă cu tractoarele, să tragă toți paleții cu marfă jos”, a povestit Nicolae Badea, șofer de TIR, în direct la Euronews România.

Bărbatul a precizat că ”mașinile de poliție era la 10 metri” față de tractorul cu care protestatarii descărcau marfa din camion.

”Absolut deloc (nu au intervenit). Eu eram în dreapta, soția era la volan. Între timp, când am văzut că ne-au oprit, nu știam ce se întâmplă. M-am dat jos când au auzit că descarcă toată marfa.

Între timp, la soție au venit doi jandarmi. Au întrebat dacă am făcut poze sau filmări. Ea i-a spus că nu. Nu se dăduse jos de la volan. Nu a știut ce fac eu, dacă pot să filmez sau nu.

Ne puteau lua telefoanele. Nu am știut dacă ne lasă să filmăm sau să fotografiem”, a mai spus bărbatul.

Româncă, șofer de TIR, atacată de protestatarii francezi: . ”Cel mai șocant pentru mine a fost un protestatar care a venit și s-a urcat cu piciorul pe scara camionului”

”M-am speriat. M-am șocat. Nu mă așteptam. Cel mai șocant pentru mine a fost un protestatar care a venit și s-a urcat cu piciorul pe scara camionului și se ținea cu mâna de oglindă.

Încerca să vorbească cu mine, să-mi spună ceva, n-am înțeles ce. Eram în stare de șoc.

A fost destul de periculos și a fost o experiență total neplăcută pentru noi, pentru mine și soțul meu. Nu ne dorim să mai trecem prin astfel de evenimente”, a mai spus Romina Badea, care este și ea șofer de camion.

De asemenea, soțul femeii s-a declarat nemulțumit deoarece polițișții și jandarmii francezi nu i-au ajutat în urma acestui incident.

”Cât am așteptat un echipaj de poliție să apară, să putem lua legătura pentru un proces verbal pentru marfa distrusă, un document cu care să ajungem la firmă și să-l predăm, au mai trecut două camioane din Franța, încărcate cu fructe și legume din Spania care, am înțeles, c-ar fi fost cu destinație Lyon.

S-au apucat să descarce cele două camioane. La un moment dat a apărut un echipaj de Jandarmerie. Eu am mers la dânșii să merg la dânșii să îmi dea un document. Mi s-a spus că ei nu au timp să dea documente pentru că sunt foarte multe cazuri. Situația este de asemenea natură încât ei nu pot să facă nimic”, a spus bărbatul.

Nicolae Badea a explicat că șefii săi au luat legătura cu Ambasada României la Paris, iar clientul din Franța a sunat la Poliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE