Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fondatorul UNTOLD, acuzat c-ar fi abuzat doi minori. IPJ Cluj cercetează infracțiuni de agresiune sexuală

Polițiștii s-au autosesizat și au anunțat că fac cercetări din oficiu, ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, după ce fondatorul festivalului Untold, Bogdan Buta, a fost acuzat c-ar fi abuzat sexual doi minori. De cealaltă parte, Bogdan Buta a reacționat, spunând că este vorba despre ”scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță”.

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă”, se arată într-un comunicat la Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

De altfel, polițiștii clujeni au precizat că ”până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public”.

Reacția lui Bogdan Buta, fondatorul festivalului Untold

”Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, este declarația lui Bogdan Buta, fondatorul festivalului UNTOLD.

Publicația Ziardecluj a scris că doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, susțin că în anul 2021 ar fi fost abuzați sexual de Bogdan Buta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE