Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cornel Dinicu, patronul ”Fermei Dacilor”, rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Cornel Dinicu mai stă în arest preventiv încă o lună. Magistrații de la Judecătoria Ploiești au admis cererea procurorilor de prelungire a măsurii preventive. Patronul de la Ferma Dacilor ceruse înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar. De asemenea, cei doi administratori ai firmei rămân în arest la domiciliu.

Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în cazul lui Cornel Dinicu care va rămâne în arest preventiv până la 2 martie 2024. Bărbatul este cercetat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

”Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului DINICU Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, este decizia Judecătoriei Ploiești.

De asemenea, magistrații au decis prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile, în cazul celor doi administratori ai firmei, Vitomir-Adrian Ristin și Adelina-Elena Ilie.

”Dispune prelungire măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii RISTIN Vitomir-Adrian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (...) şi ILIE Adelina-Elena, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (...) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024(...), se arată în decizia instanței.

Decizia instanței poate fi contestată atât de Cornel Dinicu, cât și de Vitomir-Adrian Ristin și Adelina-Elena Ilie, în termen de 48 de ore de la comunicare.

DNA cere instanței redeschiderea unui dosar pe care l-a clasat în cazul Ferma Dacilor

Există de asemenea o anchetă pentru abuz în serviciu. Secretara Primăriei din Gura Vadului, Luiza-Laura Anghelina, a fost arestată pentru 30 de zile.

Mai mult, primarul Marius Nicolae Sora și fostul edil Constantin Lungu sunt cercetați de către procurori.

Incendiul de la Ferma Dacilor, de pe 26 decembrie, a dus la decesul a patru copii și patru adulți.

La începutul lunii ianuarie, procurorii care instrumentează dosarul penal deschis în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu.

”La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic «Ferma Dacilor» din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracţiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) şi trei infracţiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situaţia juridică a imobilului în care a avut loc incendiul", a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE